Policija traga za dvjema prevarantkinjama koje su od Dobojlije (44) ukrale novac i nakit u ukupnoj vrijednosti od 5.000 KM, lažno se predstavljajući kao proročice.

Dobojliju opelješile lažne proročice za 5000 KM
Nesvakidašnja prevara desila se u prethodnih nekoliko dana kada je Dobojlija u oglasima pronašao brojeve telefona žena koje su nudile uslugu proricanja sudbine. Obje žive u inostranstvu.

– Kontaktirao je i sa jednom i drugom proročicom. Njih dvije, iako ne rade zajedno, tražile su da im pošalje novac i nakit, uz obećanje da će mu proreći sudbinu i da će poslije toga znati šta ga čega u životu. Dobojlija im je u više navrata poslao novac, zlatne ogrlice, minđuše i privjeske ukupne vrijednosti 5.000 KM – rekao je izvor blizak istrazi.

Naivni muškarac nije dobio obećanu detaljnu sudbinsku kartu, nakon čega je alarmirao policiju, koja se dala u potragu za prevarantkinjama.

– Dobojlija je prijavio da je u prethodnom periodu putem telefona ostvario kontakt sa dvjema osobama, koje su mu se lažno predstavile i dovele ga u zabludu, nakon čega im je u više navrata slalo novac i nakit. Radimo na rasvjetljavanju krivičnog djela prevara – naveli su u Policijskoj upravi Doboj.

Policija u Prijedoru i Kozarskoj Dubici prethodne sedmice takođe je imala posla sa prevarantkinjama koje su, nudeći razne usluge, ukrale više od 8.000 KM. U jednom slučaju tri prevarantkinje su od starice iz Prijedora uzele 450 KM, uz obećanje da će dobiti nasljedstvo od 5.000 evra. Poslije uzimanja novca izgubio im se svaki trag. Prijedorčanin M. R. obmanut je na sličan način. Njemu su tri prevarantkinje došle u kuću nudeći mu da kupi masažere. U jednom trenutku iskoristile su njegovu nepažnju i ukrale mu 5.500 KM, nakon čega su pobjegle. Policija takođe traga za dvjema prevarantkinjama koje su od Nevenke M. (84) iz Kozarske Dubice ukrale 700 KM, nudeći uslugu razmjene valuta.

(Infobijeljina)