U prvoj pripremnoj utakmici fudbaleri Drine Zvornik zabilježili su prvi poraz. Na stadionu Etno sela Stanišići viđena je dobra igra fudbalera oba tima, ali duđi trenažni proces donio je četri pogotka u mreži Drine iz Zvornika.

Drina poražena od premijerligaša Zvijezde 09 u prvoj pripremnoj utakmici, osvrt novog šefa struke Milenka Bošnjakovića
Ćulum igrao protiv “svojih”

Trener Zvijezde 09, Darko Nestorović pružio je priliku svim igračima, tako da su gledaoci gledali dvije postave u dva poluvremena. Na suprotnoj strani ni trener Bošnjaković nije ostao dužan i pružio je svim igračima priliku u toku utakmice.

Drina poražena od premijerligaša Zvijezde 09 u prvoj pripremnoj utakmici, osvrt novog šefa struke Milenka Bošnjakovića

Narednu utakmicu fudbaleri Zvijezde 09 igraju protiv Arsenala iz Tivta.Treća utakmica igra se 06.02. protiv ekipe Arsenal Tivat, četvrta 12.02. protiv Inđije, a generalna proba zakazana je za 16.02. sa ekipom Podrinja iz Janje.

Fudbaleri Drine Zvornik sljedeću utakmicu igraju portiv tima Slaven Živinice i to u Tuzli na pomoćnom terenu stadiona Tušanj 9.februara od 13 sati, a na isto mjestu 18.2.2019.godine protiv tima Bratstvo Gračanica.

Bila je ovo prva utakmica novog šefa struke Milenka Bošnjakovića na klupi FK Drina Zvornik. Za portal Zvornicki.ba prokomentarisao je prvu utakmicu, početak priprema i šta navijači Drine mogu očekivati u drugom dijelu sezone:

Današnja utakmica je bila isključivo u cilju stvaranja uvida u stanje igračkog kadra, pojačanja i igrača na probi.

Zvijezda je premijerligaš, i rade gotovo mjesec dana trenažnog procesa pa je bilo logično je da mi sa 3-4 treninga nismo mogli u ovom trenutku pružiti kvalitetan otpor. Međutim, i pored toga, rezultat je malo previsok imajući u vidu da je domaćin postigao golove isključivo kao plod individualnih greški naših igrača.

Drina poražena od premijerligaša Zvijezde 09 u prvoj pripremnoj utakmici, osvrt novog šefa struke Milenka Bošnjakovića
Milenko Bošnjaković

Što se tiče durgog dijela sezone pred Drinom je jedna teška i nrizvjesna polusezona u cilju borbe za opstanak, obzirom da ispada od tri do pet ekipa. Pojačanja koja su došla nisu afirmisani i iskusni igrači (ovo se ne odnosi na Nikolu Vasiljevića koji se vratio u matični klub), riječ je o mladim momcima za koje još uvijek ne znam kako će se nositi sa pritiskom borbe za opstanak.

Ali,sta je tu je,novca za nešto više u ovom trenutku nema, radit ćemo najbolje što znamo da uđemo spremni u prvenstvo i izborimo prvoligaški status. Drina i njen položaj na tabeli je za mene veliki izazov, ne bojim se izazova,nalazio sam se već u ovakvim situacijama.

Idemo raditi! Rekao je za kraj razgovora novi šef stručnog štaba FK Drina Zvornik, Milenko Bošnjaković.

(Zvornicki.ba)