Friday, June 5#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Drina u prvom kolu nastavka prvenstva dočekuju Željezničar iz Banjaluke


Prati novosti i na fejsbuku!

U subotu 9.marta nastavlja se fudbalsko prvenstvo prve lige RS u kojem FK Drina Zvornik dočekuje tim Željezničara iz Banjaluke. Utakmica se igra na gradskom stadionu u Zvorniku od 14 sati, a na klupi Drine debitovat će novi trener Milenko Bošnjaković.

drina najava subota

Ovaj fudbalski stručnjak u Drinu je stigao nakon završetka prvog dijela sezone koji je bio za zaborav. Drina je prvu pobjedu ostvarila nakon 13.kola promjenom trenera koji je po završetku polusezone napustio Drinu. Vruć krompir preuzeo je Bošnjaković i u pripremin utakmicama pokazao novo lice tima Drine.

Drina nakon visokog poraza u prvoj pripremnoj utakmici protiv premijerligaša Zvijezde 09 nije primila gola do kraja priprema. Drina se ne može pohvaliti ni visokim nivoom realizacije, ali zasigurno dobri rezzultati u pripremin utakmicama ulijevaju nadu. Svi ljubitelji fudbala u gradu na Drini se nadaju da će FK obezbjediti opstanak u prvoligaškom društvu. Opstanak garantuje samo 7.pozicija na tabeli na kraju prvenstva jer postoji mogućnost da iz Premijerlige ispadnu dva tima iz RS-a, a ranije je odluka donijeta da se liga skraćuje na 10 klubova.

Uoči prve prvenstvene utakmice na klupi Drine šef struke Milenko Bošnjaković je za portal Zvornicki.ba izjavio:

Igrali smo u pripremnim utakmicama toplo-hladno tako da se nadam da će momci u subotu pružiti dobru partiju. Imamo informacije o sutrašnjem protivniku, radili smo i pripremali se cijelu sedmicu da pokušamo eliminisati njihove dobre strane. Pokušat ćemo i da iskoristimo one slabije strane protivnika.

Drina u prvom kolu nastavka prvenstva dočekuju Željezničar iz Banjaluke
Milenko Bošnjaković

Atmosfera u ekipi je odlična i svi jedva čekamo početak prvenstva i prvu utakmicu u Zvorniku. Pozivamo navijače i građane Zvornika da nam pomognu i daju podršku u borbi za opstanak. Rekao je Bošnjaković.

Podsjećamo da se u klub vratio i Nikola Vasiljević koji je podsjećamo jedan od rijetkih Zvorničana koji je igrao Ligu šampiona nekoliko sezona.

Drina u prvom kolu nastavka prvenstva dočekuju Željezničar iz Banjaluke
Povratnik u tim Raco Vasić i najbolji štoper prvenstva Nikola Vasiljević – Arhiv

Pored Vasiljevića u klub su se vratili Vasić i Stjepanović koji će dati svoj doprinos da Drina ove sezone sačuva prvoligaški status.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...