Saturday, June 6#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Dvadesetogodišnji razbojnici iz Srebrenice, nakon hapšenja ponovo na slobodi


Prati novosti i na fejsbuku!

Nakon razbojništva u Srebrenici kojeg su izvršili mladići od 20 i 22 godine, policija je ih otkrila i uhapsila u roku od sedam dana. Nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Zvornik, ova dva mlada lica su uz saglasnost postupajućeg tužioca puštena na slobodu.

Dvadesetogodišnji razbojnici iz Srebrenice, nakon hapšenja ponovo na slobodi
FOTO: Ilustracija

O slučaju razbojništva u Srebrenici iz Policijske uprave Zvornik su ranije naveli: Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, lišili su slobode lica J.I. (1999) i N.Z. (1997), oba iz Srebrenice, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Razbojništvo“.

Naime, Policijskoj stanici Srebrenica, 10.06.2019. godine, prijavljeno je da su osumnjičeni, u noći 03/04.06.2019. godine, na području Srebrenice, fizički napali oštećenog od koga su tom prilikom otuđili mobilni telefon, određenu količinu novca i druge predmete.

Po zaprimljenoj prijavi su postupili policijski službenici PS Srebrenica, koji su pronašli i lišili slobode osumnjičena lica. Izvršenim pretresom objekata koje koriste osumnjičeni, pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Podijelite nas :

loading...