Džamija u Dugom Dijelu danas ima svečano otvaranje

0
Džamija u Dugom Dijelu se ove nedjelje svečano otvara, večeras mevludska svečanost

Džamija u Dugom Dijelu nakon dvije godine gradnje, ove nedjelje 4.augusta svečano se otvara velikom dovom, u narodu prozvana imenom “Proklanj”. Iz Dugog Dijela pozivaju sve vjernike da im se danas pridruže u ovom svečanom trenutku koji je najsvijetliji u historiji ovog mjesta nakon povrtka u svoje domove 1996.godine.

Džamija u Dugom Dijelu se ove nedjelje svečano otvara, večeras mevludska svečanost

Otvaranje ove džamije ima simboliku i za portal Zvornicki.ba jer je prvi tekst objavljen na našem portalu bio vezan upravo za izgradnju ove džamije u ovom mjestu na zapadnoj granici teritorija grada Zvornika. Tada smo pisali o završetku krova na ovom vjerskom objektu, a o čemu možete pročitati klikom ovdje.

Ovo je ujedno i prva džamija na području Medžlisa IZ Zvornik koja se nakon završetka rata izgradila, a da do 1992.godine nije postojala.

Šta su stanovnici Dugog Dijela pripremili za svoje drage goste večeras i sutra pogledajte u video prilogu RTV Glas Drine:

 

Stanovništvo Dugog Dijela upućuje iskrene i tople pozive svima koji imaju vremena i mogućnosti da prisustvuju, za stanovnike ovog mjesta, jednom od najsvečanijih događaja.

(Zvornicki.ba)

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...