Džudo tim BiH prvak Balkana, Vujičić srebreni, a Mirković bronzani

Nakon što je džudo tim Bosne i Hercegovine jučer bio najuspješniji na Balkanskom prvenstvu u pojedinačnoj konkurenciji sa pet zlatnih, četiri srebrene i osam bronzanih, danas na ekipnom Prvenstvu Balkana u Tirani superiorno osvojio naslov prvaka.

Nakon što je džudo tim Bosne i Hercegovine jučer bio najuspješniji na Balkanskom prvenstvu u pojedinačnoj konkurenciji sa pet zlatnih, četiri srebrene i osam bronzanih, danas na ekipnom Prvenstvu Balkana u Tirani superiorno osvojio naslov prvaka.  Najbolje džudoke iz naše zemlje tako su u Tirani odbranile proslogodišnju pojedinačnu i ekipnu titulu. U ekipnim mečevima (miks tim), bosanskohercegovačka selekcija porazila je Grčku, Albaniju i u finalu Tursku.  Uz našu selekciju na Prvenstvu Balkana bio je potpredsjednik JSBIH Ognjen Pavlović sa svojim saradnicima.  - Džudo sport je i ovim nastupom potvrdio da mu s pravom pripada epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u BiH. Niz uspjeha naših sportskih velikana se nastavlja, a ponosni smo na naše pobjede na međ unarodnoj sportskoj sceni. Ponosan je i predsjednik JSBIH Branislav Crnogorac - saopćeno je iz JSBiH.
Džudo selekcija BiH-prvak Balkana

Najbolje džudoke iz naše zemlje tako su u Tirani odbranile proslogodišnju pojedinačnu i ekipnu titulu. U ekipnim mečevima (miks tim), bosanskohercegovačka selekcija porazila je Grčku, Albaniju i u finalu Tursku.

Uz našu selekciju na Prvenstvu Balkana bio je potpredsjednik JSBIH Ognjen Pavlović sa svojim saradnicima.

– Džudo sport je i ovim nastupom potvrdio da mu s pravom pripada epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u BiH. Niz uspjeha naših sportskih velikana se nastavlja, a ponosni smo na naše pobjede na međ unarodnoj sportskoj sceni. Ponosan je i predsjednik JSBIH Branislav Crnogorac – saopćeno je iz JSBiH.

(Faktor)

Pročitaj i ovo...
Loading...