Preko talasa OSVIT – Radio Zvornik, nastavice se emitovanje emisije “Vremeplov” /istorijat r’n’r – na danasnji dan/.

Emisija Vremeplov Mirzeta Mustafića ponovo na radijskim talasima u Zvorniku

Danas je snimljena 101 emisija, kao moj Novogodisnji poklon za sve slušaoce Radio OSVIT Zvornik! Objavio je autor emisije Vremeplov Mirzet Mustafić.

U srijedu će vjerovatno biti emitovana 101.prva emisija Vremeplov, a posotji mogućnost da od naredne godine ide svake sedmice, najvjerovatnije subotom, saznajemo od Mustafića.
O samoj ideji nastavka emitovanja emisije “Vremeplov” Mustafić kaže

Ranije sam imao do 1992. godine na Radio Zvorniku 99 emisija. U augustu ove godine sam imao u Domu omladine javno snimanje 100 emisije sa gostima /Nejra Edrenić, Snežana Nikolić-Melezović, Nedžmija Pavlović, Esma Numanović, Vasilije Stefan Milosević, te Ranko Ostojić kao voditelj programa. O tehnici se brinuo Mirsad Salihovi. Stoti vremeplov je bilo lijepo primljeno te nastavljam pun entuzijazma. Dovodit ću ‘neobične’ goste i vjerujem, biće slušan program jer ću iznositi i neke manje znane i interesantne podatke za našu sredinu, kaže Mustafić.

Snimljen stoti jubilarni "Vremeplov" Mirzeta Mustafića
Mirzet Mustafić Zvorničane poslao kroz mali vremeplov – FOTO:Arhiv

Često u prolazu, saznam neki podatak, anegdotu i tome slično što se može iskoristiti za ovakve emisije. Pratim muzička i druga kulturna i sportska zbivanja ovdje i red je dati tome pažnju. Ova 101. emisija je novi početak i presjek muzičkih zbivanja sa pocetka šesdesetih godina prošlog vijeka. Naravno tu su i Zvornicki VIS Saint’s /Svetci/. Rekao je Mustafić za naš portal.
U emisiji Vremeplov Zvorničani će moći saznati šta je bilo na današnji dan u svijetu i našoj sredini, biće tu najvise kvalitetne muzike, top lista. Neće se zaboraviti u emisiji informacije iz sporta, mode, filma, poezije, interesantnih zanimanja i hobija.

 

Za sada prvo mjesto u 101.emisiji drže The Rolling Stones sa “Paint it black”!

(Zvornicki.ba)