Festival zdravlja uspješno organizovan i održan u Zvorniku

Defileom članova sportskih klubova, mališana iz vrtića, rekreativaca, promocijom sportskih klubova i proizvođača zdrave hrane na štandovima te besplatnim zdravstvenim pregledima i sportskim takmičenjima u Zvorniku je održan „Festival zdravlja Zvornik 2019“.

Festival zdravlja uspješno organizovan i održan u Zvorniku

Događaj je imao za cilj promociju fizičke aktivnosti i ukazivanje na značaj smanjivanja faktora rizika od nezaraznih bolesti. Prema riječima organizatora, građani su tokom manifestacije mogli obaviti besplatne preventivne preglede, dobiti niz korisnih informacija o štetnosti upotrebe duvana i alkohola, saznati kako da se pravilno hrane dok je veliki broj zvorničkih sportista svojim primjerom pokazao kako da poboljšaju fizičku aktivnost u zajednici.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, koji je zvanično otvorio ovu manifestaciju, je istakao da je ovo prilika da mlade upute kako da žive zdravo.

Festival zdravlja uspješno organizovan i održan u Zvorniku

„Cilj nam je da najmlađima ukažemo na potrebu svakodnevne fizičke aktivnosti i na štetnost konzumiranja alkohola i duvana. Malo ovih sportista će ostvariti vrhunske rezultate, ali će živjeti zdravo i razvijati dobre navike,“ rekao je Stevanović i zahvalio se donatorima Festivala.

Mirko Ždralo, trener Boskerskog kluba „Obilić“ kaže da su oni na Festivalu prezentovali svoj klub i uspjehe koje su do sada postigli. „ Ovo je pozitivan događaj, dobra prilika za predstavljanje klubova i promociju zdravlja. Drago mi je da se mladi bave sportom, mi imamo oko 100 članova što je za ovako malu sredinu zaista odlično,“ rekao je Ždralo.

Momčilo Mandić, trener Atletskog kluba „Zvornik“ takođe je pohvalio organizaciju jedne ovakve manifestacije, a njihov slogan je „trčanjem do zdravlja“.

Festival zdravlja uspješno organizovan i održan u Zvorniku

Na Festivalu su učestvovala djeca iz Dječijeg vrtića „Naša radost”, članovi Gimnastičkog kluba „Polet”, Atletskog kluba „Zvornik“, Karate kluba „Srpski Soko“, Džudo kluba „Srpski Soko“, Tekvondo kluba „Srpski Soko“, Bokserskog kluba „Obilić“ i Košarkaškog kluba „Zvornik basket“.

„Festival zdravlja“ je podržan kroz projekat „Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika“ – dio B projekta za Republiku Srpsku koji sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uz podršku Svjetske banke i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Festival zdravlja uspješno organizovan i održan u Zvorniku

Magične fotografije koje su danas nastale u Zvorniku možete detaljnije pregledati klikom OVDJE!!

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :