Saturday, May 30#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Filip Džinić bokserski viceprvak BiH u srednjoj kategoriji


Prati novosti i na fejsbuku!

Zvornički bokser Filip Džinić osvojio je srebrenu medalju na pojedinačnom seniorskom prvenstvu BiH, nakon što je u finalu poražen diskutabilnom odlukom sudija rezultatom 3:2 od domaćeg boksera Ali Ježa. Ovo je još jedan veliki uspjeh za Džinića koji je po svemu prikazanom u finalnom duelu zaslužio da se okiti zlatom. Koliki je uspjeh mladog Zvorničanina govori i podatak da je bio najmlađi takmičar na ovom Prvenstvu.

Filip Džinić najmlađi seniorski viceprvak srednje kategorije u istoriji boksa BiH

Nažalost Džinića su na putu do titule najmlađeg prvaka omele sudijske odluke koje su ovo Prvenstvo poprilično obesmislile, a iz Saveza su najavljene rigorozne kazne za sve one koji su se ogriješili o plemenitoj borilačkoj vještini u toku šampionata.

Sudijska nepravda je dosta teško pala i prvom čovjeku BK Obilića, treneru mladog Džinića, Mirku Ždrali koji je putem društvenih mreža saopštio:

U Sarajevu smo doživjeli nepravedan poraz, iako je Filip bio dominantan sve tri runde, trojica sudija su bodovale za domaćeg boksera Ali Ježa dok su dvojica bodovali za Dzinića te je Filip u finalu pojedinačnog seniorskog prvenstva BiH poražen odlukom sudija 3:2.

Ne bih volio da moj bokser ikada pobjedjuje na ovaj način, a biće prilike da se sretnemo ponovo.
Hvala svima na podršci, idemo dalje, još jače, Filip je za mene kao i sve one realne i poštene koji su gledali meč seniorski prvak BiH.

Filip Džinić najmlađi seniorski viceprvak srednje kategorije u istoriji boksa BiH
Arhiv

Žalosno je da su sudije u boksu uspjele da ispoštuju entitesku podijeljenost, pa su umjesto za boljeg u ringu glasali po entitetskom ključu. Sve ovo je uvrijedilo sve vrijedne i poštene boksere iz oba entiteta u BiH jer po sudijskoj logici takmičari nisu trebali ni izlaziti u ring ako dolaze iz različitih entiteta.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...