Filip Džinić danas prvi put u karijeri kreće u borbu za titulu šampiona BiH u srednjoj kategoriji

U Sarajevu je danas izvršeno vaganje za boksere srednje kategorije koji će nastupiti na otvorenom prvenstvu države Bosne i Hercegovine. Prva zvornička pesnica Filip Džinić uspješno je prošao vaganje i potvrdio svoj nastup u srednjoj kategoriji i borbi za prvaka države Bosne i Hercegovine. Srednja kategorija je ujedno i najmasovnije takmičenje na državnom prvenstvu, pa tako bokserski klub “Obilić” iz Zvornika čeka dug i neizvjestan put ka titulu najboljeg.

Filip Džinić danas prvi put u karijeri kreće u borbu za titulu šampiona BiH u srednjoj kategoriji
“Giant” na vaganju

Iz BK “Obilić” saopštili su da očekuju dobar rezultat, a pod tim se podrazumijeva prolazak u naredni krug jer je ovo prvo seniorsko takmičenje za Filipa Džinića koji je ujedno jedan i od najmlađih učesnika na ovom šampionatu u svojoj kategoriji. Svi optimalni uslovi obezbjeđeni su  kako bi se takmičar što bolje pripremio, a vrijedno su na tome radili treneri Ždralo iz Obilića i drugi prijatelji kluba.

Filip Džinić osvojio je sve titule u omladinskim kategorijama na prvenstvima Bosne i Hercegovine, ali i Srbije jer zahvaljujući dvojnom državljanstvu Džinić uspješno nastupa na prvenstvima obje države čije pasoše posjeduje.

Redakcija portala Zvornicki.ba Filipu Džiniću želi puno uspjeha na ovom prvenstvu i u borbama koje Džinića očekuju cijelog vikenda, a počinju danas.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...