Polufinalna borba između zvorničkog boksera Filipa Džinića i takmičara iz Sarajeva Mirze Ahmetovića trajal je tri iscrpne runde. Već u prvoj rundi Džinić je pokazao više i kvalitetnim boksom nakon serije udaraca protivnika šalje na pod. Ahmetović se vratio i uspjeo izdržati sve tri runde. Jednoglasnom odlukom sudija FIlip Džinić je proglašen pobjednikom što znači da će zvornička prva pesnica sutra boksovati finalni meč za prvaka BiH u srednjoj kategoriji.

Zadovoljan pobjedom je Mirko Ždralo, trener Filipa Džinića koji je nakon susreta za portal Zvornicki.ba kratko prokomentarisao plasman u finale svog takmičara:

Zadovoljan sam, kao i svi u klubu jer je naš Filip najmlađi takmičar od svih boksera koji su se pojavili na ovom prvenstvu. Sutra idemo na zlato što je i bio cilj od početka, rekao je Ždralo.

Filip Džinić izborio finale na državnom prvenstvu BiH u srednjoj kategoriji

Takmičar kojeg je Džinić danas savladao je daleko iskusniji i pet godina stariji, ali to nije omelo prvu zvorničku pesnicu da upiše pobjedu i izbori finalni meč.

Finalne borbe Prvenstva BiH u boksu počinju ove nedjelje od 12 sati u sportskoj dvorani Ilidža u Sarajevu. Filip Džinić se u finalu sastaje protiv iskusnog Ali Ježa, prvog favorita prvenstva i dvostrukog prvaka BiH u boksu. Na ovom prvenstvu Jež je već upisao dvije pobjede i nadajmo se da će sutra upisati i prvi poraz.

Filip Džinić izborio finale na državnom prvenstvu BiH u srednjoj kategoriji

Redakcija portala Zvornicki.ba upućuje iskrene čestitke BK Obilić i FIlipu Džiniću na osvojenoj medalji koju sigurno donose u Zvornik, nadajmo se i da će ta medalja biti najsjanija.

(Zvornicki.ba)