FK Drina nakon dva kola ponovo bez šefa stručnog štaba, Bošnjaković prešao u Zvijezdu 09

Rijetki su klubovi koji mogu reći da su nakon svega dva kola ostali bez prvog čovjeka stručnog štaba. Nažalost FK Drina ušao je u ovu negativnu statistiku i to ne svojom krivicom. Poprilično neočekivano, Milenko Bošnjaković je završio na klupi premijerligaša iz Etno selo Stanišić Zvijezda 09. Nakon što je tim Zvijezde napustio dosadašnji trener Nestorević, ponovo su iz Stanišića posegli za zvorničkim riješenjem. Taman kada se činilo da Drina polahko, ali sigurno plovi ka sigurnijim vodama i to na čelu sa stručnjakom fudbalske igre, neugodno iznenađenje.

FK Drina nakon dva kola ostala bez šefa strulnog štaba, Bošnjaković prešao u Zvijezdu 09
Milenko Bošnjaković

O prelasku u Zvijezdu 09 Bošnjaković je rekao:

“Kako sam stigao na klupu Zvijezde 09? Bez lobiranja, bez menadžera… Pozvan sam na razgovor, bilo je tu više kandidata u igri, čelnici kluba su se na kraju odlučili za mene. Nisam vukao za rukav nikoga, takav sam i takav ću ostati uvijek”, kazao je Bošnjaković.

O ambicijama Zvijezde 09 do kraja sezone kaže.

“Naravno, borba za opstanak. Pratim Premijer ligu stalno, sada imam dvije sedmice pauze pred sobom da se upoznam sa igračima, da oni upoznaju moj način rada… Trenirat ćemo, radit vrijedno, pa šta bude. Neću obećati Evropu, jasni su ciljevi kluba, ali mogu obećati krvav rad i krvava koljena. Šta će na kraju biti od svega toga, vidjet ćemo”, dodao je Bošnjaković.

O vremenu provedenom u Drini za portal Zvornicki.ba Bošnjaković je rekao:

Ovu ponudu nisam smio propustiti jer bi bio nekorektan prema sebi. U Drini sam imao sve uslove za normalan rad, saradnju sa predsjednikom kluba i svim uposlenicima u klubu na odličnom nivou. Hvala igračima na korektnosti i profesionalnom odnosu prema mojim zahtjevima. Nadam se da će Drina zadržati prvoligaški status.

Malo mi je žao mi jer odlicno sam primljen i nosim lijepe uspomene iz Zvornika. Rekao je Bošnjaković nakon potpisa Ugovora sa timom Zvijezde 09.

Zvijezda 09 se nakon 23. odigrana kola nalazi na desetom mjestu Premijer lige.

Kao i do sada, javnost u Zvorniku nije informisana o ovom slučaju od strane rukovodstva kluba. Prava je šteta za odlazak Bošnjakovića jer se njegovim dolaskom vratila pozitivna atmosfera među navijačima, u klubu, ali i igračima što je bilo vidljivo na terenu.

Nadajmo se da će uskoro biti i zvanična press konferencija FK Drina Zvornik na kojoj će se saopštiti riješenje za novonastalu situaciju.

Pročitaj i ovo...
Loading...