Fudbaler zvorničkih korijena Semir Musić priključio se Zrinjskom

Fudbaler Semir Musić, sin nekadašnjeg fudbalera Drine Zvornik Refika Musića ovih dana se priključio šampionu BiH fudbalskom klubu Zrinjski. Musić je tako nakon dvogodišnjeg igranja u inozemstvu odlučio vratiti u BiH.

Fudbaler zvorničkih korijena Semir Musić priključio se Zrinjskom
Smir i Refik Musić

Nezvanično saznajemo da je najveći razlog povratka u BiH kontinuitet u igranju. Nekoliko uzastopnih povreda onemogućile su Musiću veću minutažu u švicarskom Grashoperu, pa je ovaj korak u karijeri fudbalera zvorničkih korijena bio je neophodan kako bi se vratilo samopouzdanje i takmičarska forma.

Odnedavno o karijeri Semira Musića računa vodi AK sportska agencija u vlasništvu profesora i fudbalskog menadžera Admira Husarića koji je ovih dana u centru pažnje zbog milionskih ugovora Pirića i Mešanovića koji su korisnici njegove agencije.

Ovih dana je Stručni štab Zrinjskog na čelu sa Blažom Sliškovićem radio je s ukupno 29 fudbalera, a u odnosu na popis s prozivke u utorak, jedini novi igrač bio je mladi Semir Musić čiji status će se definitirati do odlaska u Međugorje.
Musić je ranije igrao na premijerligaškim terenima, tačnije u razdoblju od 2012. do 2015. godine, kada je nosio dresove Slobode, Zvijezde i Travnika, a posljednji angažman je imao u Grasshoppersu. Musić je prošao kroz sve omladinske reprezentativne selekcije BiH, a bio je i kapiten u-21 BiH.

Semir Musić dolazi iz ugledne zvorničke porodice koja je među vodećim na području sjeveroistočne Bosne u porodičnom biznisu u maloj privredi, ali koja u svojoj tradiciji ima i ugledne sportiste. Podsjećamo Refik Musić, otac Semira igrao je u mladosti za FK Drina Zvornik.
(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :