Friday, May 29#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Fudbaleri Drine ostvarili pobjedu na gostovanju kod tima Jedinstvo Brodac


Prati novosti i na fejsbuku!

Fudbaleri zvorničke Drine ostvarili su prvu gostujuću pobjedu ove sezone u takmičenju druge lige RS-grupa Istok. Tim Drine slavio je rezultatom 2:1 i tako osvojio tri boda čime je Drina izbila na treće mjesto tabele sa ukupno deset osvojenih bodova. Nakon sramnog poraza u Čajniču od tima Stakorine i remija na gostovanju u Brčkom kod tima Ilićke Drina je upisala i gostujuću pobjedu nakon dugo vremena.

Fudbaleri Drine ostvarili pobjedu na gostovanju kod tima Jedinstvo Brodac
Arhiv-Novica Marković

Drina je prednosti i vodstva od 1:0 došla nakon dosuđenog jedanesterca zbog igranja domaćih rukom u njihovom šesnaestercu. Precizan sa bijele tačke bio je Novica Marković. Gosti su se ubrzo domaćinu revanširali za jedanaesterac, kada ruše napadača Jedinstva,  a sudija pokazuje na bijelu tačku. Fudbaler Mizrović namješta loptu i promašuje cijeli gol Drine.

Da utakmica dobije na neizvjesnosti potrudili su se domaći fudbaleri koji su nakon nekoliko uzastopnih napada stigli do poravnjanja. Da Drina donese puni plijen iz Brodca, potrudio se iskusni Siniša Jevtić koji pred kraj susreta postiže gol za konačnih 2:1 u korist Drine i prvu gostujuću pobjedu ove sezone.

U narednom kolu sljedećeg vikenda Drina dočekuje tim Mladosti iz Rogatice.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...