Fubalerke ŽFK Drina odigrale su jednu tešku prvenstvenu utakmicu protiv ekipe Mladost Rogatica u petak 27.aprila na gradskom stadionu u Zvorniku.

Fudbalerke ŽFK Drina pobjedom nad favoritom trasirale put ka Premijer ligi BiH
ŽFK Drina

Utkmica je bila ispunjena preokretima i zadovoljila je ukuse svih prisutnih na tribinama. Konačan rezultat prvenstvene utakmice iznosio je 5:4 u korist ŽFK Drina.

O samoj utakmici trener ŽFK Drina Goran Petrović je rekao:

Možda utakmica i ne bi bila toliko teška da nije bila od presudnog značaja za naše djevojke u borbi za drugu poziciju na tabeli.

Naše gošće su igrale rasterećeno jer su već ranije obezbijedile prvo mjesto i baraž za popunu u Premijer ligi BiH.

Fudbalerke ŽFK Drina pobjedom nad favoritom trasirale put ka Premijer ligi BiH

Mi smo morali ući u utakmicu maksimalno pripremljeni, jer nas je pobjeda u ovoj utakmici, najvjerovatnije vodila u baraž. Pod takvim pritiskom, naše djevojke su ušle pomalo nervozno u utakmicu, sa velikom količinom treme, ali se mora priznati da su dale sve od sebe, što se na kraju i isplatilo.
Pred sam početak utakmice smo imali i nekoliko pehova, ostali smo bez kapitena Milane Jović i bez još nekoliko jako bitnih igračica zbog povreda i tim prije je naš uspjeh na današnjoj utakmici veći.

Dakle, naše djevojke su postigle najvažniju pobjedu u njihovim dosadasnjim “karijerama”, jer moramo podsjetiti, postojimo tek nepune dvije godine. Rekao je Petrović.

Fudbalerke ŽFK Drina pobjedom nad favoritom trasirale put ka Premijer ligi BiH

Strijelci za FK Drina u utakmici protiv Rogatice su Katarina Vuković 2 gola, Božana Cvjetinović, Aleksandra Janjić i Marija Milutinović

Iako se niko nije nadao ŽFK Drina ima najbolje izglede za ulazak u Premijer ligu BiH od svih sportskih kolektiva Zvornika koji su bila na korak u najveći rang države BiH.

(Zvornicki.ba)