Fudbalska legenda Podrinja Samir Muratović pojačava stručni štab premijerligaša Tuzla City

Samir Muratović nekadašnji nogometni “A” reprezentativac BiH i fudbalska legenda Podrinja  dobio je posao sportskog savjetnika u Tuzla Cityju.

Fudbalska legenda Podrinja Samir Muratović pojačava stručni štab premijerligaša Tuzla City
Samir Muratović (plavi dres)

Otkako je završio karijeru Muratović se često može vidjeti na utakmicama širom Evrope, konstantno prati igrače za Šturm za koji radi kao skaut, a funkciju će od ljeta će imati i u bh. premijerligašu Tuzla Cityju.

U Tuzla Cityju su prethodnih sedmica pregovarali sa Muratovićem o preuzimanju funkcije sportskog direktora, ali kako je ovaj nije bio u mogućnosti prihvatiti zbog ugovora sa Šturmom, na kraju je ipak dogovoreno da bude – sportski savjetnik. Potvrdio nam je to i sam Muratović.

“Azmira poznajem dugo, dobri smo prijatelji, tako da je bilo razgovora oko toga da postanem sportski direktor. Međutim, zaposlen sam u Šturmu, imam ugovor i to nije izdovljivo, ali dogovorili smo se da budem savjetnik. Pomagat ću mu, preporučit ću kojeg igrača, kad mogu dolazit ću i na utakmice… Više će to biti onako prijateljski”, kazao je Samir Muratović za SportSport.ba.

Nema sumnje da će Muratovićevo znanje i iskustvo biti od velike koristi za Tuzla City. Kroz karijeru ovaj Zvorničanin se okušao u više zemalja, od BiH, Turske, Njemačke, Rusije do Austrije, u kojoj je ostavio i najveći trag, a dugo vremena bio je i član reprezentacije BiH.

(sportsport)

Podijelite nas :