Godišnja pres konferencija Policijske uprave Zvornik, 14 samoubistava i jedno ubistvo u 2018.godini

Na godišnjoj press konferenciji Policijske uprave Zvornik prisutnim medijima iznijeti su podaci i informacije o radu u prethodnoj 2018.godini. Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović je ocijenio da je bezbjednosna situacija na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik stabilna i zadovoljavajuća, sa povoljnim bezbjednosnim ambijentom.

Godišnja pres konferencija Policijske uprave Zvornik, 14 samoubistava i jedno ubistvo u 2018.godini

Zanimljivo je i to da se na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u 2018.godini dogodilo jedno ubistvo i čak 14 samoubistava. Radi se o području koje obuhvata grad Zvornik i opštine Osmaci, Šekovići, Vlasenica, Milići, Bratunac i Srebrenica. U 2018.godini je u saobraćajnim nesrećema poginulo pet osoba od toga tri vozača, jedan suvozač i jedan pješak što je manje nego u prethodnoj godini. U nastavku precizniji podaci i statistički pokazatelji u radu Policijske uprave Zvornik za 2018.godinu.

Na području Policijske uprave Zvornik u toku 2018. godine ukupno su evidentirana 752 krivična djela, što je za 16 odsto manje nego u 2017. godini. Istovremeno, na javnim putevima na kojima pripadnici PU Zvornik vrše kontrolu saobraćaja evidentirano je 587 saobraćajnih nezgoda, što je za 33 saobraćajne nezgode, ili za šest odsto, više u odnosu na 2017. godinu.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Zvornik Mladen Savić je rekao da je zbog ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeto 666 izvještaja protiv 696 lica.

Načelnik Sektora policije Vladan Vasilić rekao je da je u toku 2018. godine na javnim putevima na kojima pripadnici Policijske uprave Zvornik vrše kontrolu saobraćaja evidentirano 587 saobraćajnih nezgoda, što je za 33 saobraćajne nezgode, ili za šest odsto, više u odnosu na 2017. godinu.

Od ukupno 587 saobraćajnih nezgoda na području PU Zvornik, 116 je bilo sa lakše povrijeđenim licima, 42 sa teško povrijeđenim, dok je u pet saobraćajnih nesreća pet lica izgubilo život. U saobraćajnim nesrećama sa tragičnim epilogom poginula su tri vozača, jedan suvozač i jedan pješak.

Načelnik Policijske uprave Zvornik Goran Abazović rekao je da je u prošloj godini na području koje pokriva ova uprava otkriveno ili zatečeno 469 migranata koji su ilegalno prešli granicu.

U toku prošle godine registrovano pet utapanja, najvjerovatnije migranata, prilikom prelaska Drine iz pravca Srbije, Abazović je rekao da je jedno lice identifikovano i da je rodbina preuzela posmrtne ostatke. Ostali su ukopani na gradskom groblju u Karakaju, a od nastradalih je uzet DNK zbog moguće identifikacije u budućnosti.

Abazović je ocijenio da je bezbjednosna situacija na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik stabilna i zadovoljavajuća, sa povoljnim bezbjednosnim ambijentom.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...