U dvanaestom kolu omladinske fudbalske BiH grupa Sjever sastale su se omladinske selekcije FK Drina Zvornik i NK Budućnost Banovići.

Golom Smiljanića kadeti Drine nanijeli prvi poraz fudbalerima Budućnosti
Mujkić izbacuje Alempića

Prvu utakmicu su igrali kadeti. Do ovog kola tim Budućnosti je imao upisane sve pobjede i maksimalan broj bodova. Drina je imala 21 osvojen bod i nalazila se na trećem mjestu tabele.

Utakmica je bila prava prvenstvena, a više od igre u duelu kadeta pokazali su domaći fudbaleri Drine. Odmah po otvaranju utakmice usljedila je ofanziva gostiju iz Banovića. Prvih dvadeset minuta utakmice pokazali su zašto ekipa iz Banovića ima sve pobjede. Bilo je prelijepo gledati klince iz Banovića kako odigravaju akcije poput iskusnih timova.

Golom Smiljanića kadeti Drine nanijeli prvi poraz fudbalerima Budućnosti
Vidović po “običaju” kroz trojicu
Odbrana Drine odoljela je svim napadima, a u nekoliko situacija daomće je spasio svojim bravuroznim intervencijama golman Vidović. Pisić i Radić su svoju odbranu do kraja poluvremena dodatno utegli i na odmor otišli sa zasluženih 0:0.

Odličnu priliku za Drinu u prvom poluvremenu propustio je Alempić, a nešto kasnije i Smiljanić.

Golom Smiljanića kadeti Drine nanijeli prvi poraz fudbalerima Budućnosti
Simić kapitenski

Drugo poluvrijeme bolje otvara domaći tim i nameće inicijativu na sredini terena. Odlični na sredini kapiten Simić, pomognut Mujkićem, Miloševićem i Vidovićem prave prevagu na terenu i Drina kreće u sve konkretnije napade. Priliku propušta Smiljanić, potom Alempić.

Odbrana gostiju iz Banovića kapitulirala je u 64.minutu utakmice, kada do podvaljene lopte u šesnaestercu dolazi Smiljanić koji šutira kao pravi centarfor i loptu probacuje kroz noge gostujućeg golmana. Do kraja utakmice odbrane Drine je izdržala sve napade lidera na tabeli, a nekoliko puta ozbiljno zaprijetila da poveća vodstvo.

Golom Smiljanića kadeti Drine nanijeli prvi poraz fudbalerima Budućnosti
Nemanja Smiljanić, golom nanio prvi poraz gostima iz Banovića pposlije 12 kola

Zadovoljan igrom je bio i trener kadeta Danijel Ćulum koji nam je poslije utakmice izjavio:

Jedna jako lijepa utakmica, gde su obje ekipe pokazale da znaju igrati fudbal. Mogu reći da sam se danas osjećao jako lijepo, jer su moji momci odigrali dobru utakmicu, pobjediti lidera, koji do ovog kola nije znao za poraz.

Odigrali smo jako kvalitetno, pre svega borbeno, odgovorno na svakom mjestu. Prije utakmice sam tražio od igrača da odigraju odgovorno na svojim pozicijama, da se bore jedan za drugog, da je ova utakmica kao i svaka druga, da ne izgore u prevelikoj želji.

Ispoštovali su sve zamisli, i ja sam ponosan na ove momke, i po ko zna koji put moram naglasiti da sam srećan što radim sa ovim momcima, i što mi je klub dao jednu odgovornu funkciju, da svoje fudbalska znanje prenosim na ove mlade i perspektivne momke.

Danas sam se osjećao fenomenalno, ispunjeno, pa čak od prevelikih emocija pred sami kraj oči su bile pune suza. Volim ovaj sport, radim i treniram iz ljubavi.

Golom Smiljanića kadeti Drine nanijeli prvi poraz fudbalerima Budućnosti
Kadeti FK Drina Zvornik

I mogu vam reći da mi se jako sviđa trenerski posao, i da ću sigurno ostati u fudbalu ako me zdravlje posluži. S

vojim momcima čestitam na pobjedi, i hvala im još jednom . Okrećemo se sljedećoj utakmici. Gostima bih se zahvalio na fer i korektnoj igri. Poželio im sreću u daljem toku prvenstva. Rekao je Ćulum.

Drinini kadeti poslije 12 kola nalaze na trećem mjestu tabele kadetske lige grupa Sjever sa 24 osvojena boda. U sljedećem kolu gostuju kod tima Podrinja u Janji.

(Zvornicki.ba)