Nakon što se neizvjesnost oko zatvaranja starog zvorničkog mosta za saobraćaj pješaka na ovom graničnom prelazu nastavila, oglasi se i prvi čovjek grada Zvornika Zoran Stevanović.

Gradonačelnik Stevanović o rekonstrukciji mosta

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je ovog četvrtka da je Ministarstvo bezbjednosti BiH na jednoj od svojih sjednica u ovoj sedmici, donijelo Odluku da se izvrši zatvaranje za saobraćaj Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, odnosno Graničnog prelaza u Zvorniku, u trajanju od 90 dana. Odluka je diplomatskom poštom proslijeđena Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije odakle se veoma brzo očekuje pozitivan odgovor, najkasnije u toku sljedeće sedmice, nakon čega će radovi na rekonstrukciji ovog mosta na Drini nesmetano početi da se odvijaju.

„Nismo bili sigurni da li će uopšte biti potrebno zatvoriti most odnosno granični prelaz za saobraćaj, ali u razgovorima sa Nadzornim organom, izvođačem i projektantom, došli smo do zaključka da je potrebno preduzeti i taj korak, s obzirom na činjenicu da je neophodno podići kompletnu kolovoznu konstrukciju što prelaz čini nebezbjednim za pješake. Grad Zvornik će zajedno sa Opštinom Mali Zvornik obezbijediti autobus koji će non-stop saobraćati na relaciji Karakaj-Zvornik odnosno Mali Zvornik–Most u Karakaju koji će pomoći građanima oba grada da prelaze sa jedne na drugu obalu.“

Gradonačelnik je pozvao građane na strpljenje naglasivši da je rekonstrukcija mosta posao koji se radi jednom u pedeset godina.

„Čekali smo toliko godina na rekonstrukciju i mislim da jedna takva građevina zaslužuje strpljenje svih nas kako bi dobila novi izgled i zasijala u punom svjetlu.“