Tuesday, June 2#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Gradonačelnik Stevanović uručio rješenja bračnim parovima sa problemom steriliteta (FOTO)


Prati novosti i na fejsbuku!

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je za četiri bračna para sa problemom steriliteta rješenja o dodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje. Za ovu namjenu iz budžeta Grada Zvornika biće izdvojeno 20.000 KM.

Gradonačelnik Stevanović uručio rješenja bračnim parovima sa problemom steriliteta (FOTO)

Gradonačelnik je istakao da je ovo deveta godina kako se iz gradskog budžeta izdvajaju sredstva sa ciljem da se pomogne bračnim parovima sa teritorije grada Zvornika koji imaju problem steriliteta.

– Cilj nam je da podržimo sve bračne parove koji imaju ovaj problem i koji u prvom i drugom pokušaju koji pokriva Fond zdravstvene zaštite nisu uspješno okončali taj postupak. Ove godine ranije smo raspisali Konkurs iz razloga da ne gubimo vrijeme. Sada su obuhvaćene četiri porodice, a ima sredstava za još jednu tako da je Konkurs otvoren sve dok se ne pojavi još jedan bračni par. To znači i da će za ovu namjenu biti izvdojeno ukupno 25.000 KM. Divim se snazi, volji i upornosti ovih bračnih parova i znam kroz šta oni sve prolaze, koliko to iziskuje novca, vremena, koliko je to ljekarskih analiza i pregleda, ali istrajni su i preskaču sve prepreke kako bi se ostvarili u ulozi roditelja – rekao je gradonačelnik.

On je podsjetio da se, pored sufinansiranja jedne procedure vantjelesne oplodnje, iz budžeta grada Zvornika godišnje izdvaja još oko 70.000 KM kao podrška rađanju novih sugrađana i to za prvo i drugo rođeno dijete kada je majka nezaposlena (jednokratno u iznosu od 200 KM), kao i za treće i četvrto rođeno dijete (jednokratno u iznosu od 500 KM).

– Želimo da pomognemo da se rađaju djeca na ovom prostoru, a praktično smo se u zadnjih deset godina borili na svim nivoima kako bi popravljali uslove života djece, od rekonstrukcije porodilišta, do stipendija za naše studente. Mi ćemo pokušati da u ovogodišnjem budžetu obezbjedimo sredstva kako bi od 1. septembra omogućili da svi srednjoškolci koji su upisani u dva naša srednjoškolska centra imaju besplatnu mjesečnu kartu, jer je za porodice koje žive udaljeno od škola, a imaju dva ili više srednjoškolaca, to veliki izdatak i problem i mislim da će to biti još jedan od naših podsticaja za bolji život u našem gradu – najavio je gradonačelnik.

Bračni parovi su se zahvalili Gradskoj upravi i gradonačelniku, jer im pomažu da ostvare svoj najveći cilj, a to je da postanu roditelji.

Gradonačelnik Stevanović uručio rješenja bračnim parovima sa problemom steriliteta (FOTO)

Od 2011. do 2018. godine za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje iz gradskog budžeta izdvojeno je 175.000 maraka, obuhvaćeno je 39 bračnih parova, a po ovom projektu rođeno je 14 beba.

Više fotografija ove svečanosti možete pogledati KLIKOM OVDJE!

Podijelite nas :

loading...