Graničari uhapsili državljanina Srbije kojeg u Zvorniku traže zbog krivotvorenja isprave

Granični policajci Bosne i Hercegovine su 28. januara 2020., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi lišen je slobode M.Ž. (1972.), državljanin Republike Srbije. Utvrđeno je da je za njim Policijska uprava Zvornik raspisala potragu zbog krivičnog djela „krivotvorenje isprave“. Službenici JGP Bijeljina M.Ž. predali su službenicima PU Zvornik.

Graničari uhapsili državljanina Srbije kojeg u Zvorniku traže zbog krivotvorenja isprave
FOTO: Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Orašje, 29. januara 2020. godine, lišili su slobode S.O. (1955.), državljanina Republike Slovenije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela „zloupotreba ovlasti u privredi“. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak.

loading...

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 29. januara 2020., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode I.H. (2000.) jer ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“. Državljanin BiH kontroliran je na letu iz Istanbula. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...
loading...