Granična policija na Rači pronašla sedam migranata u turskom kamionu

Jedinica Granične policije Bosne i Hercegovine spriječila je pokušaj krijumčarenja migranata u kamionu turskih registarskih oznaka na graničnom prelazu Rača.

5e4690967b7a3003842289

Na ovom graničnom prelazu jutros je oko 8.30 sati zaustavljen kamion turskih registarskih oznaka, a u tovarnom prostoru ovog teretnog vozila pronađeno je sedam migranata koji su bili bez ličnih dokumenata. O svemu je informisana i policija Srbije.

Krijumčarenje migranata i u Kozarskoj Dubici
Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška danas su uhapsili trojicu državljana BiH, nakon što su otkriveni u krijumčarenju 12 osoba afroazijskog porijekla na području Kozarske Dubice.

Oni se sumnjiče da su ilegalne migrante krijumčarili u tri vozila, registarskih oznaka BiH, a među krijumčarenim migrantima ima i maloljetnika muškog pola, saopšteno je iz Granične policije.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije njih 10 je izjavilo da dolaze iz Egipta, te po jedan iz Sirije i Irana.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje osoba, protiv državljana BiH ovoj instituciji biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a nad krijumčarenim migrantima, nakon kriminalističke obrade, dalji rad nastaviće pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.
(Infobijeljina)

Pročitaj i ovo...
Loading...