Halidu Muslimoviću oduzimaju imovinu: Dugovi dolaze na naplatu

0
Halidu Muslimoviću oduzimaju imovinu: Dugovi dolaze na naplatu

Halid Muslimović, koji skoro 30 godina odbija da Erminu Elezoviću isplati 32.000 eura, uspio je dva puta izbjeći prinudnu aukcijsku prodaju svoje imovine.

halid muslimovic

I pored odluke Apelacionog suda u Kragujevcu, koja je pravosnažna, Muslimović ne želi da mu isplati dugovanje. Zato su nadležni organi pribjegli opciji prodaje imovine dužnika, iz koje bi se podmirili svi povjerioci, ali i to je propalo jer nije bilo zainteresiranih kupaca za Muslimovićevu imovinu u Prijedoru.

Postupak je zasad obustavljen i nije poznato koje mjere će biti poduzete.

– Zemljište i poslovno-proizvodni objekt s namjenom za snimanje i proizvodnju audio i videozapisa, hotel s tri zvjezdice, salon automobila, TV studio i pomoćni prostor za kotlarnicu, a potpuno dovršeni objekti na hotelu s prostorima koji su u funkciji (recepcija, kafe-bar, prodavnica, restoran sa kuhinjskim blokom, sanitarni čvorovi, po deset soba i jedan apartman na prvom spratu i drugom spratu), koji čine nezavisnu cjelinu. Vrijednost nepokretnosti utvrđena je na iznos od 3.010.000 maraka – piše u zaključku suda iz Prijedora.

Elezović kaže da mu nije jasno zbog čega je obustavljena licitacija.

– Niko se nije pojavio kao kupac, sud je obustavio postupak. Nama je samo tako rečeno i stvarno ne znam šta više da komentiram, bez riječi sam – kazao je on za Kurir.

Poznajući (ne)prilike u kojima se Muslimović nalazi, izvori iz njegovog okruženja rekli su da su male šanse da se on izvuče iz finansijskih problema i da ga prave teškoće tek čekaju.

– Čudno je kako je sud uopće mogao pokušati prodaju njegove imovine jer se skoro ništa ne vodi na Halidovo ime. Također, na spomenuti hotel u Prijedoru je stavljena hipoteka jer je podigao ogroman kredit, što znači da banka ima prvenstvo naplate u slučaju da dođe do prinudne prodaje. Da ne govorim o tome šta mu je sve napravila bivša ljubavnica Sonja Bašić. Ona je riješena u tome da ga uništi. Tužila ga je zbog duga od 107.000 eura, vodi se poseban krivični postupak jer ju je pretukao prošle godine, a u februaru je preko suda izdejstvovala da Muslimović sam proda svoju imovinu dok se spor o dugu ne završi. Tek s njom će imati velikih problema, a ni stare nije riješio – kazao je sagovornik Kurira.

Prvo ročište između Halida i njegove bivše ljubavnice Sonje trebalo je biti održano 26. septembra u Banjoj Luci, ali je otkazano jer Bašić nije mogla doći, a novo ročište je 29. oktobra.

– Odustat ću od ovoga samo ako budem mrtva! Nisam mogla da dođem jer sam imala poslovne obaveze koje se unaprijed dogovaraju. Ali sad, kad mjesec unaprijed znam kad je sljedeće ročište, onda prepreka nema – dolazim – poručila je Sonja, koju je Halid pošle godine pretukao jer mu je ona tražila da vrati novac koji joj duguje.

(Avaz)

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...