Za Filipom Koraćem, najvažnijim čovjekom Luke Bojovića, raspisana je crvena Interpolova potjernica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u podstrekavanju.

HAPŠEN I ZBOG UBISTVA SNAJPEROM U ZVORNIKU Crvena potjernica za Filipom Koraćem

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković izjavila je za Tanjug da je sud u petak na zahtjev tužilaštva odredio pritvor Koraću zbog opasnosti od bjekstva. S ozbirom na to da se već nalazi u bjekstvu, za njim je odmah raspisana crvena interpolova potjernica, prenosi Blic.rs.

Više javno Tužilaštvo još nije saopštilo o kom ubistvu je tačno riječ, pošto se u medijima pominje više imena ubijenih prošle godine.

Poslije hapšenja Luke Bopjovića u Valensiji, u februaru 2012, Korać je preuzeo Beograd, Srbiju, a zatim i Crnu Goru. Kako je glavna osoba za poslove Luke Bojovića, kojem je iz osvete ubijen brat Nikola, Korać se sumnjiči da je bio aktivni učesnik mafijaških likvidacija u Srbiji iz zbog toga je on trebalo da bude priveden u noćašnjoj velikoj akciji policije. Međutim, uspio je da pobjegne.
Korać se u medijima dovodio u vezu sa ubistvom Davorina Baltića, člana “kavačkog klana”, početkom prošle godine, ali je on poslije brojih sukoba “kavčana” i “škaljaraca” na beogradskim ulicama na izvjesno vrijeme pobjegao u Južnu Ameriku.

Korać je hapšen i 2016. godine zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Čede Đokića u Zvorniku.

Korać je uhapšen prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice, oko 20 časova, u Zelinju kod Zvornika. U tom području Drina je najuža i mirna, te pogodna za ilegalno prebacivanje ljudi i roba, pa se sumnja da je Korać čekao da ga neko prebaci u Srbiju.

Podsjećanja radi, Filip Korać je bliski saradnik Luke Bojovića čije je poslove, kako se sumnja, preuzeo nakon hapšenja Bojovića u Španiji 2012. godine, gdje je osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. On je osuđen zbog falsifikovanja isprava na tri godine, za zločinačko uruživanje na pet, a za posjedovanje oružja na 10 godina zatvora – pa mu je ukupna kazna 18 godina.