HITNO: Apel za pomoć teško oboljeloj Velidi Šarak, pomozimo joj da živi

Dvadesetosmogodišnja Velida Šarak uputila je apel svim dobrim ljudima da joj pomognu u liječenju i povratku normalnom životu. Apel je uputila i humanitarna organizacija “Help Others” iz Salzburga koja se odlučila aktivno uključiti u iskupljanje potrebne pomoći za liječenje Velide.

HITNO: Apel za pomoć teško oboljeloj Velidi Šarak, pomozimo joj da živi

loading...

U januaru 2016. godine bila je na rutinskoj operaciji nosa nakon koje je greškom ljekara doživjela komplikacije gdje se, kako kaže, na vrhu njenog nosa preko noći pojavila nekroza (odumiranje tkiva). Imala je četiri operacije do sada, a na svaku je išla s ogromnom nadom i željom da se iz narkoze probudi s nosom koji više neće kriti i na koji će normalno disati. Nažalost, to se nije desilo.

Za operaciju nosa Velidi je potrebno 15.000-20.000 EUR te ukoliko ste u mogućnosti pomoći uplate možete izvršiti na bankovni račun ili na paypal  humanitarne organizacije “Help Others” sa naznakom “ZA VELIDU”.

Nadamo se da ćemo uspijeti prikupiti sva potrebna novčana sredstva za Velidin bolji život kojeg ona svakako zaslužuje.

loading...

Apel za : Velida Šarak
Adresa : Humska 104, Sarajevo
Kontakt: 061 374 077

 

 

 

 

 

 

U nastavku tekst o oboljeloj Velidi Šarak koju je objavio portal Klix, kao i upute kako možete pomoći teško oboljeloj djevojci.

Nakon što je sve pošlo naopako iako je trebalo da bude rutinska operacija Velida kaže:

“Počela je da zahvata sve više i više zdravog tkiva koje je rezano i rezano do toga da je moje lice unakaženo, da sam trpjela velike bolove i proživjela pravi emotivni pakao iz kojeg ni sama ne znam na koji način sam izašla. Tada sam imala 26 godina, do tada sam imala normalan život ispunjen ljubavlju, zadovoljstvom, stalnim smijehom i duhom kakav samo neko iz Sarajeva može imati. Za nekoga tih godina osnovni problemi su bili kako doći do egzistencije, pronaći pravi posao, što sam uspjela, izaći s društvom i zabaviti se i vjerovati da će se pojaviti onaj pravi muškarac s kojim ću osnovati porodicu i imati zdravu djecu

Tog dana kada je urađena moja prva operacija svi ti problemi i snovi su postali tako mali i minorni, sada već, čini mi se nakon dvije godine, i izgubljeni. Moj jedini problem već dvije godine je fizičke i psihičke prirode, jer ja više nemam nos, nemam samopouzdanje, nemam volju i teško da imam i želju za neke stvari koje su normalne za djevojku mojih godina. Preko nosa nosim flaster, često biram onaj koji je najbliži mojoj boji kože i možete samo zamisliti kako teško izađem među sve one ljude s kojima moram komunicirati, susretati se i raditi, a moram, protiv sebe, protiv stida, protiv bola, protiv svakog dana, iznova se boriti. Zamislite da se nakon rutinske operacije probudite i u ogledalu ugledate stranca, nekoga ko više nema normalan život, čiji su svi snovi srušeni, nekoga s kim se morate upoznati i naučiti živjeti, nekog novog vas čiji dio tijela nedostaje, čija je duša isparana, djevojku koja je iskreni smijeh zamijenila prisilom, kompleksom, tugom i bolom…”, napisala je u svom obraćanju.

HITNO: Apel za pomoć teško oboljeloj Velidi Šarak, pomozimo joj da živi
Posljedice neuspjele rutinske operacije mogu biti fatalne za jedan mladi život

Imala je četiri operacije do sada, a na svaku je išla s ogromnom nadom i željom da se iz narkoze probudi s nosom koji više neće kriti i na koji će normalno disati. Nažalost, to se nije desilo.

Javljala se mnogim klinikama, ali predračuni koje su slali su bili enormno visoki. Velida živi s majkom penzionerkom i mlađim bratom koji ne radi, a mora podmirivati i kredit koji je podigla za obnovu kuće. Ovo sve ju je guralo da ide naprijed i radi, a sada moli sve da joj pomognu da vrati svoj život.

“Ovaj put moj stari život košta 15.000-20.000 eura, a što ću finalno znati kada odem na prvi pregled koji je zakazan u martu ove godine. Molim vas, ukoliko ste u prilici pomozite mi da se vratim, da živim, da se borim, ne da odem iz svoje zemlje u kojoj sam pred sami rat rođena, tokom kojeg sam odrastala, u kojem mi je otac bio borac, kojeg su ubili mir i borba za egzistenciju”, napisala je Velida.

 

Podijelite nas :

loading...