Opel astra, automobil imama Šefika ef. Čavčića, zapaljen je sinoć oko 22.10 u blizini džamije u Sjevernom logoru, u mostarskom naselju Zalik.

Imamu zapalili auto u blizini džamije

Šteta na vozilu je potpuna i mogućnost popravke ne postoji. Prema Čavčićevim riječima, nema nikakvih konkretnih razloga i povoda da bi neko ciljano i namjerno napao na njegovu ličnu imovinau i imovinu Islamske zajednice (IZ).

Glavni imam i pomoćnik predsjednika Medžlisa IZ Mostar Dino ef. Maksumić i Džafer Alić posjetili su Čavčića.

Tokom razgovora bilo je riječi o opštem bezbjednosnom ambijentu u ovom dijelu grada na Neretvi, u kojem su se, kako je saopšteno iz Medžlisa IZ Mostar, posljednjih mjeseci često dešavali i nasumični slični incidenti.

Uz oštre osude preksinoćnjeg vandalskog čina, zatražili su od policije da što prije otkrije napadače i posebno rasvijetli motive paljenja automobila, kako bi se, kako napominju, izbjegla svaka vrsta spekulacija i nagađanja.

Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK, rekao je da su policajci PU Mostar izvršili uviđaj, te da će za dan-dva biti poznat uzrok požara.
“Nakon dojave nepoznatog građanina, policija i vatrogasci su izašli na mjesto događaja. Požar na vozilu je ugašen, ali je izgorjela njegova prednja strana”, kazao je Marić.

(Nezavisne)