Internacionalni festival muzike “Primavera” u znaku zvorničke muzičke škole

Svojim uspjesima profesore, roditelje i sugrađane obradovali su učenici Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina”. Na internacionalnom festivalu muzike „Primavera“, koji se tradicionalno održava u Bijeljini, između 600 učesnika, učenici ove škole postigli su zavidan uspjeh.

Internacionalni festival muzike "Primavera" u znaku zvorničke muzičke škole

– Klaviristi naše škole su u prvom danu takmičenja osvojili jednu prvu i dvije druge nagrade. Marija Arsenović dobitnica je prve nagrada sa osvojena 94 boda, u klasi profesora Bojane Nikić, Elena Jokić dobitnica je druge nagrada sa osvojenih 89,33 boda, klasa profesora Ane Ilić, kao i Sofija Mihajlović sa osvojenih 83,33 boda, u klasi profesora Želimirke Malović. Drugog dana takmičenja, dobitnica prve nagrade postala je Katarina Vidaković sa osvojenih 97 bodova, klasa profesora Danijele Avramović, korepeticija-profesor Tamara Lazić, a prvu nagradu je dobila sa osvojena 94 boda i Ana Mlađenović, klasa profesor Želimirka Malović, dok je drugu nagradu dobila Amila Hrustanović (89 bodova) u klasi profesora Bojane Nikić – kaže direktorica Dijana Zekanović i dodaje da tu nije kraj uspjesima.

Internacionalni festival muzike "Primavera" u znaku zvorničke muzičke škole

– Katarina Vidaković, učenica I razreda flaute, u klasi profesora Danijele Avramović, osvojila je prvu nagradu sa osvojenih 97 bodova na takmičenju „Primavera”, a klavirski saradnik je bila profesor Tamara Lazić, dok je, takođe, u kategoriji klavir Natalija Jokić dobila treću nagradu sa 76 bodova u klasi profesora Dušana Babića. Prvu nagradu dobila je Anđela Mišić, učenica VI razreda u klasi profesora Dragana Nikolića koja je osvojila 94,75 poena – istakla je Zekanović o dodala da je ovaj festival bio generalna proba pred republičko takmičenje koje se ove godine održava u Prijedoru.

– Ove godine na republičkom takmičenju će po prvi put učestvovati i orkestar ove škole. To je nestandardni orkestar od 20 učenika – rekla je Zekanović, dodajući da očekuju prvu nagradu.

– Veliki uspjesi naših mladih virtuoza, ali i poboljšani uslovi za rad profesora i učenika, svakako su doprinijeli stalnom povećanju broja zainteresovanih za upis u muzičku školu. Ove godine školu pohađa 260 učenika, a, iako je upis zakazan za jun mjesec, već potencijalni kandidati sa roditeljima dolaze i raspituju se kako da postanu učenici ove škole – istakla je direktorica Dijana Zekanović.

(Izvor: radioosvit.com

Pročitaj i ovo...
Loading...