Dino Malkoč izdržava zatvorsku kaznu u KPZ-u Banja Luka. Osuđen je kao organizator grupe koja se bavila teškim krađama kojima su prouzročili štetu u iznosu blizu pola miliona maraka. Malkoč je u zatvoru zbog više krivičnih djela, krađa i teških krađa.

Ispovijest Dine Malkoča: Noću krao, danju radio i tako pola miliona u džep "svrnuo" (VIDEO)

Kaže, da je sve krenulo spontano. – Prvu krađu sam izveo u svojoj 29 godini. Prije toga nije bilo ništa, radio sam na autoputu, osjetio sam da su ljudi tu slabo izvodili radove. Vidio sam te neke kablove, počinje Dino svoju priču.

– Radio sam zvučne barijere na autoputu, pored nas je radila firma koja je postavljala kablove. Vidio sam gdje ih ostavljaju, priča Dino. Kako mu nisu htjeli dati kablove, Dino dolazi na ideju da te kablove ukrade. Okuplja grupu momaka da mu pomognu u krađi.

– Pitao sam ih da mi pomognu, oni su pristali i tako je to krenulo. Krenuli su od kablova, koji nisu obični, nego kablovi od velike vrijednosti. – Počupali smo kablove i ukrali. Načinili smo tada veliku štetu, od oko pola miliona maraka. Nakon krađe ja sam i dalje izvodio radove na autoputu. Radio sam kao majstor.

Dino je kao majstor radio danju, noću je krao kablove. Svake noći i to je trajalo mjesec dana. – Sve sam smislio kako i šta. Pozvao ljude i sve je to trajalo dok policija nije došla do mene. Bez obzira na to koju količinu bi ukrali, sve to je otkupljivao jedan čovjek u Kozarskoj Dubici.

– Ne znam tačno koliko smo mu prodali. Bilo je dosta, tona, dvije, tri…, priča Dino, te dodaje kako su zaradili dosta novca, ali nisu ga dijelili na jednake dijelove. Slabije plaćeni u ovoj akciji su “zarađivali” i po 400 do 500 maraka po noći. Kada su pokrali kablove, nastavili su dalje s krađama. Ovaj put u fabrikama, a Dininu kompletnu priču koju je ispričao za “Slučajeve X” televizije Hayat pogledajte u priloženom videu.

(Hayat.ba)