Vlada Republike Srpske imenovala je danas Ivana Popovića za novog vršioca dužnosti Opšte bolnice u Zvorniku. Popović je do sada radio  na pravnim poslovima u Fondu zdravstvenog osiguranja, Direkcija Zvornik.

Ministar zdravlja Bogdanić nije smjenio v.d. direktora zvorničke bolnice dr. Okuku

“ Jedan od mojih prvih zadataka će biti da pokušam da pomirim „ zaraćene strane ” u bolnici kako bi ustanova nesmetano nastavila da pruža usluge pacijentima.  Takođe moj zadatak će biti da vratim Opštu bolnicu na stari put – put uspjeha, rekao je Popović. On je još jednom naglasio da će se potruditi da pomiri te dvije strane i da  bolnicu vrati u normalno finansijsko poslovanje.

Popović , koji je i odbornik u Gradskom parlamentu imenovan je na mesto v.d. direktora tridesetak dana nakon što su posle višednevnih protesta, ljekari dogovorili sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom da će se naći novo rješenje za ovu poziciju jer su zdravstveni radnici ove ustanove bili protiv imenovanja Jovana Okuke na to mesto.

Iz Vlade RS je saopšteno da je  ova odluka uslijedila je nakon što u proteklom periodu od imenovanja na mjesto v.d. direktora Bolnice Јovan Okuka nije pokazao sposobnosti da se može nositi sa pozicijom vršioca dužnosti direktora Bolnice, koji bi do okončanja postupka javne konkurencije rukovodio zdravstvenom ustanovom na način da se održava kontinuiran rad i nesmetano pružanje zdravstvene zaštite stanovništvu, saopšteno je iz Biora Vlade za odnose sa javnošću.

Novi vršilac dužnosti ni na koji način nije bio dio prethodnih dešavanja niti sukobljenih strana, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske od njega očekuje da uspostavi redovno funkcionisanje ustanove u najboljem interesu pacijenata, navode iz Vlade. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske neće tolerisati eventualne opstrukcije rada ove zdravstvene ustanove, urušavanje ugleda Bolnice, a naročito ne ugrožavanje prava pacijenata zbog ličnih interesa pojedinaca, saopšteno je iz Vlade.

(Osvit)