Izgradnja kuće FahrudinaMuminovića privodi se kraju, planira pokretanje biznisa i ženidbu

Nakon što je zimus objelodanjena priča Fahrudina Muminovića (30) iz Urkovića kod Bratunca, koji je želio upoznati Srbina koji mu je na strijeljanju kod Zvornika spasio život, u BiH i dijaspori pokrenuta je inicijativa da se prikupi novac za gradnju kuće njemu i njegovoj sestri Fahreti. Bilo je to svjedočenje koje je cijelu regiju i Balkan podsjetilo na pogubnost bilo kojeg oblika rata

– Ovih dana postavlja se vanjska toplotna izolacija, razvedena je vodovodna i elektroinstalacija i nadam se da ćemo sestra Fahreta i ja zimu dočekati u svom domu. Sestra mjeri prostorije, razgleda salone namještaja, bira zavjese i planira gdje će šta postaviti – kaže Fahrudin.

Ističe da imaju dosta planova, a o tome će kada se usele u novi dom.

Izgradnja kuće FahrudinaMuminovića privodi se kraju, planira pokretanje biznisa i ženidbu

– Od dobivenih sredstava na proljeće planiram pokrenuti biznis. Bit će to poljoprivredna proizvodnja i stočarstvo, a s obzirom na to da sam završio ugostiteljsku školu, možda se posvetim i svom zanatu. Kada to realiziram, slijede moja ženidba i sestrina udaja, jer ćemo imati uvjete za bračne vode, a i vrijeme je – s osmijehom kaže Fahrudin.

(Avaz)

Pročitaj i ovo...
Loading...