Saturday, May 30#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Izložba slika Fahre Alempić vrhunski kulturni događaj u Zvorniku


Prati novosti i na fejsbuku!

U Domu omladine u Zvorniku, ove subote je Zvorničanka Fahra Alempić, otvorila svoju drugu samostalnu izložbu slika različitih motiva, među kojima posebno se ističu i motivi rodnog grada.

Fahra Alempić
Fahra Alempić

Život ju je odveo u Osijek gdje i danas živi, te često i u ovom gradu organizuje izložbe kojima prikazuje raskoš svog umjetničkog talenta ali i ljepote rodnog grada, te i na taj način regiji i svijetu, pokazuje kakve sve dragocjenosti ima grad Zvornik, a time i Bosna i Hercegovina. Omiljena tehnika ove zvorničke umjetnce je akvarel.

Fahra Alempić se prilikom otvaranja posebno zahvalila svojim sugrađanima iz svoja dva grada koje podjednako voli. Istakla je da se osjeća jako uzbidljivo i da se nada kako će u budućnosti biti postavljeno još izložba u njenom rodnom gradu. Desetak ljubitelja slike stiglo je iz Osijeka kako bi pružili podršku Fari i njenoj izložbi.

Najveći “krivac” za ovaj izuzetni kutlurni događaj kojem je prisustvovalo više od trideset ljudi zasigurno je Mirzet Mustafić, neformalni lider neformalne grupe “List Džezva” koja okuplja Zvorničane u Zvorniku i širom svijeta kako bi se družili i zajednički proveli akcije koje će biti od koristi svima, a najviše Zvorniku. Mustafić se zahvalio na podršci Domu omladine Zvornik i njenom direktoru, naglasivši da ovako “mali” kulturni događaji  imaju veliku težinu, ali i da ne koštaju skoro pa ništa osim truda i vremena zvorničkih aktivista okupljenih oko neformalne grupe koju prevodi Mustafić.

Izložba slika Fahre Alempić vrhunski kulturni događaj u Zvorniku
Odličan štimung i atmosfera sa otvaranja

Profesor likovne umjetnosti Jovo Lalić predvodnik slikarske radionice “Paleta i poznati zvornički slikar kojeg svi od milja zovu “Lalo” impresioniran je korištenjem tehnike akvarela od strane umjetnika koji se pet godina bavi slikarstvom na ozbiljan način. Lalić ističe da je uvijek rado uz kulturne radnike i da uživa u događajima kao što je izložba slika i svečano otvaranje.

Poseban štimung atmosferi na otvaranju, ali i nakon toga dao je i lokalni muzičar sa akustičnom gitarom uz čije zvuke su uživali svi prisutni.

Direktor Doma omladine Zvornik Đorđe Deurić naglasio je da institucija koju predvodi rado pruža podršku događajima kao što je ovaj i da je to jedna od 150 aktivnosti koje Dom u toku jedne godine sprovede. Najbolji primjer kako se radi za svoju zajednicu, grad je MIrzet Mustafić na kojeg se trebamo svi mi nešto mlađi ugledati.

Više fotografija sa ovog događaja pogledajte KLIKOM OVDJE!

Pogledajte i dio magije sa kluturnog događaja ove subote u Domu omladine Zvorniku prilogu televizije Podrinje.

Podijelite nas :

loading...