Zvorničani će ove srijede 30.oktobra sa početko od 20 časova imati priliku pogledati „Onomatobleja show“ u Domu omladine. Onomatobleja Show je hit predstava, koja se kroz britki humor hvata u koštac sa stereotipima bh. društva. Кako prevazići stereotipe i predrasude i kako se boriti protiv njih? Na duhovit način odgovor će dati Nikola Rončević, Omer Hodžić i Luka Marijanović.

onomatobleja

Njih trojica u predstavi igraju lepezu živopisnih likova i kroz formu stand-up komedije, suprotstavljaju se sveopštoj stereotipizaciji bh. društva. „Posmatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti, tako nastaje humor Onomatobleje.

Predstava sadrži elemente stand-up komedije, skečeve, imamo čak i rap-battle. Odlučili smo da napokon riješimo pitanje ko je počeo rat, ko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatili smo da je najbolji mogući način rap-battle“, objasnili su autori Onomatobleja Showa. Mnogi stereotipi i predrasude nastaju u najužem krugu porodice, a razvijaju se kroz različite kanale. Dva su načina na koji možemo prevazići predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda na svijet.

Ulaz na predstavu je besplatan, a predstava nije primjerena licima mlađim od 15. godina. 

(promotivni tekst)