Jednodnevna obuka za poljoprivrednike Zvornika

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u saradnji sa Gradskom upravom Zvornik organizovalo je u Zvorniku jednodnevnu obuku za zvorničke poljoprivrednike.

Jednodnevna obuka za poljoprivrednike Zvornika

Prezentovane su teme „Doprinosi-uslov za ostvarivanje podsticajnih mjera Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede“, „Mjere agrarne politike“ i „Agrotehnika kukuruza i pravilan izbor hibrida“.

Predavaču su bili Goran Savić i Miladin Smiljanić iz Poreske uprave Područna jedinica Zvornik, Radinka Mićić, Ministarstvo poljorpivrede, šumarstva i vodoprivrede i Dragiša Lopandić iz Instituta za kukuruz „Zemun polje“.

Mićićeva je istakla da je obuka redovna aktivnosti Ministarstva, a da je cilj da se poljoprivrednicima prezentuju novosti iz Ministarstva poljoprivrede, primjena poreskih propisa u dijelu doprinosa, pravilnik o podsticajima za 2019. godinu, a dio predavanja odnosio se i na proizvodnju kukuruza.

Ona je podsjetila da je Pravilnik definasao da su obaveze poljoprivrednih proizođača da plaćaju naknadu za protivgradnu zaštitu i doprinose po osnovu upisa u registar poljoprivrednih gazdinstava, što je uslov za ostvarenje podsticaja.

– Značajan broj proizvođača je te svoje obaveze izmirivao, a trebali bi i ostali koji žele da koriste mjere podsticaja – rekla je Mićićeva.

(Grad Zvornik)

Pročitaj i ovo...
Loading...