Na putnom prelazu između Donje Borine i Brasine, na pruzi Loznica-Zvornik, ovog ćetvrtka (9. januar) je oko pola četiri posle podne lokomotiva naletela na automobil. U ovoj nezgodi nema povređenih, saopšteno je iz “Infrastrukture železnice Srbije”.

Još jedan sudar na pružnom prelazu u Malom Zvorniku
FOTO: Ilustracija

To se dogodilo na putnom prelazu obezbeđenom znacima vertikalne drumske signalizacije, a do sudara je došlo “zbog vozača drumskog vozila, koji na putnom prelazu nije poštovao saobraćajne propise”, navodi se u saopštenju. Iz “Infrastruktura železnice Srbije” ponovo apeluju na vozače drumskih vozila da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju na putnim prelazima, jer se samo tako mogu sačuvati ljudski životi i sprečiti nesreće.

Inače, prema izveštaju o bezbednosti na putnim prelazima u 2019. godini “Infrastruktura železnice Srbije” navodi da se na srpskim prugama prethodne godine dogodila ukupno 41 nesreća na putnim prelazima, u kojima su poginule dve, a povređeno 17 osoba. Kako piše, u 2019. godini dogodio se najmanji broj nesreća na putnim prelazima, sa najmanje nastradalih osoba u prethodne dve decenije.

(loznicke novosti)