Juniori fudbalskog kluba Drina Zvornik ne znaju za poraz ove sezone u prvenstvu grupe Sjever BiH gdje se takmiče i mladi timovi premijerligaša Tuzla City-a i Radnik Bijeljina. Nakon deset odigranih kola u ovom prvenstvu juniori Drine su jedina ekipa koja nije upisala poraz, sa osvojenim 21 bodom nalaze se na trećem mjestu iza Radnika i Budućnosti Banovići sa utakmicom manje.

Juniori FK Drina Zvornik jedini neporaženi tim omladinske lige Sjever
Tabela FSRS

Mladi tim koji vodi Goran Škiljević odigrao je devet utakmica (jedno kolo slobodni) u kojima se upisali šest pobjeda i tri remija od toga su bod donijeli iz Bijeljine i Tuzle na gostovanjima kod premijerligaša.

Juniori FK Drina Zvornik jedini neporaženi tim omladinske lige Sjever
Alempić u duelu na utakmici u Tuzli

U Bijeljini je prema riječima prisutnih na utakmici bilo neshvatljivo suđenje glavnog sudije koji je bio i najzapaženiji na toj utakmici.

Juniori FK Drina Zvornik jedini neporaženi tim omladinske lige SjeverJuniori Drine su u desetem kolu ovog vikenda igrali u Tuzli protiv ekipe City-a gdje su odigrali 2:2 čime je nastavljen niz nepobjedivosti tima Gorana Škiljevića. Iako je tim Tuzle vodio u dva navrata omladinci Drine vratili su se u susret golovima Alempića u 38.minutu i Petrovića u 78.minutu utakmice. Ovo je ujedno bio i 9. gol Nikole Alempića u ovoj sezoni čime je izbio na vrh liste strijelaca prvenstva.

Na ovoj utakmici boje Drine branilo je samo 13 fudbalera, tako da trener Škiljević nije mogao izvršiti više od dvije izmjene u toku cijelog meča.

Iako FK Drina Zvornik u omladinskoj akademiji ima oko pedesetak klinaca do pionirskog uzrasta, porazno je da svega 15 juniora aktivno trenira i pokazuje želju da se u životu bavi sportom. Još je žalosnije da i pored tako malog broja aktivnih juniora ovi mladi i talentovani momci nemaju nikakvu stipendiju i stimulans da se što više motivišu da se opredijele za sport.

Svi zvornički privrednici trebaju se zapitati zašto je toliko teško mlade motivisati da se bave sportom, simbolično ih podržati stipendijama i vezati ih za sebe. Na taj način bi dobili potencijalnu radnu snagu koja bi morala nakon završene škole raditi u kompaniji koja ga je stipendirala. Sve to pod uslovom da ne budu vrhunski fudbaleri koji mogu da se profesionalno bave sportom.

(Zvornicki.ba)