Juče je sportski vikend u Zvorniku startao utakmicom omladinskih selekcija domaćeg KK Zvornik-Basketa i KK Budućnosti iz Bijeljine.

Juniori KK Zvornik-Basket nezaustavljvi na putu prema Premijer ligi BiH
Pobjednički selfi juniora nakon utakmice protiv Budućnosti

Pioniri su igrali dobruutakmic sa gostima koji posjeduju veći kvanitet, iz kojeg je ozbiljnim radom izašao i kvalitet, pa su Bijeljinci očekivano slavili rezultatom 51:58.

Kadeti Zvornika su takođe doživjeli poraz od ekipe Budućnosti rezultatom 62:88, što nije bio realan odnos snaga na terenu.
Juniori su opravdali ulogu favorita, kao i igranje premijer lige BiH u prethodnoj sezoni i zabilježili pobjedu 83:69. Juniori imaju sve pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Najefikasniji u redovima KK Zvornik-Basket po selekcijama bili su:
Pioniri:
1. Sergej Jeremic 20p
2. Miki Ristanovic15p
3. Nikola Dragicevic 8p
Kadeti:
1.Eric Milos 17p
2. Slavisa Erdelic 14p
3. Aleksa Milićević 11p
Juniori:
1.Ristic Dejan 20p
2. Darko Hajdukovic 17p
3. Milos Boskovic 13p
4. Aleksa Milicevic 11p
5. Luka Glamocic 10p

Lider KK Zvornik-Basket i trener kadeta u PKO prvenstvu, Dejan Gajić djelimično je zadovoljan prikazanim od selekcija KK Zvornik protiv KK Budućnosti.

Kadeti su izgubili zbog neuigranosti koja je uzrok nedostatka sale, ali i zbog kvaliteta i iskustva protivnika. Gosti su vodili cijelu utakmicu, ali smo konstantno držali priključak. Krajnji rezultat nije pokazatelj pravog stanja snaga na terenu.

Pioniri su odigrali dosta srcano i timski protiv mnogo superiornije ekipe i zabiljezili poraz 51:58 i pokazali da će se ravnopravno boriti do kraja za neko od prvih mjesta

Čestitke našim gostima na fer i korektnoj igri.

Prvenstvo se nastavlja slijedećeg vikenda u PKO prvenstvu koje daje učesnike završnog turnira koji daje buduće učesnike za Premijer ligu BiH.

Iz Zvornika će se ove godine za titulu boriti KK Zvornik-Basket i KK Drina-Princip.

(Zvornicki.ba)