Danas je odigrano drugo kolo prve omladinske lige BiH grupa Sjever A u kojoj su kadeti FK Drina pobjedili vršnjake iz OFK Gradina Srebrenik sa 4:0.

Kadeti Drine na svom terenu isprašili vršnjake iz Gradine Srebrenik

Iako je ovo po tradiciji dobrih omladinskih škola fudbala trebao biti jedan od derbija, rezultat govori drugačije. Kadeti Drine bolje su otvorili meč i nakon nekoliko stvorenih prilika u vodstvo došli golom Safeta Junuzovića u 15.minuti susreta. Na 2:0 za Drinu povisio je kapiten tima Jović Ilija pet minuta prije kraja prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu fudbaleri koje s klupe predvodi mladi Srđan Ešpek nastavili su dominaciju na terenu, a za tri nula pogodio je Milošević Danijel u 8.minutu drugog poluvremena. Nakon toga igra domaćih je se smirila i utakmica lagano privela kraju. Konačnih 4:0 postavio je Erić Danijel u 62 minutu sureta.

Zdovoljan igrom tima kadeta FK Drina je i njihov trener profesor Srđan Ešpek koji je o utakmici i pobjedi Drine izjavio:

Kao trener ove ekipe veoma sam zadovoljan. Za razliku od prve utakmice, kada smo propustili veliki broj prilika u ovoj utakmici je realizacija bila odlična, posebno me raduje sigurnost odbrane koja u dvije utakmice nije primila gol,da ne kazem da nisu dozvolili ni jedan ozbiljniji šut.

Zbog druge pobjede u nizu jako sam sretan zbog ove djece koja su stvarno naporno radila i sad im se to vraća kroz pobjede.

Ekipa nam je ako ne najmlađa onda sigurno jedna od najmlađih. Većina igrača su 2003. godište, a imali smo i debitanta talentovanog pionira Nemanju Kostića koji je 2004.godište. Od ove ekipe se  očekuje da tek sljedće godine bude najbolja, ali evo vidimo da je i sada odlično krenulo. Rekao je Ešpek za Zvornicki.ba.

Nakon dva kola mladi fudbaleri Drine kadetskog uzrasta djele prvu poziciju na tabeli sa vršnjacima iz Lukavca uz maksimalnih 6 bodova i gol razlikom od 6:0.

(Zvornicki.ba)