Kardinal Vinko Puljić u posjeti Zvorniku, pomalo iznenada i bez najave za medije. Ugostio je Puljića njegove suradnike i katolike Zvornika i Srebrenice prvi čovjek grada Zoran Stevanović.

Kardinal Vinko Puljić u posjeti Zvorniku

Zoran Stevanović, gradonačelnik grada Zvornika razgovarao je danas u Zvorniku sa kardinalom Vinkom Puljićem i zajedno su prisustvovali prvom susretu hrišćana-katolika župe Zvornik-Srebrenica.
„Mi smo grad koji je otvoren za sve narode i sve vjere. Gradska uprava jeste i biće dobar saradnik svim vjernicima koji žive na području grada Zvornika. Mi im nikada nećemo biti kočnica da oni ostvare svoja prava koja su im Ustavom zagarantovana,“ istakao je gradonačelnik Stevanović.

Kardinal Vinko Puljić u posjeti Zvorniku
Kardinal Puljić se obratio okupljenim

Nedostatak prostora za katolički hram jedan je od najvećih problema ove zajednice. Gradska uprava grada Zvornika radi na rješavanju ovog problema, kaže gradonačelnik Stevanović: „Želimo pomoći katolicima na području Zvornika da pronađemo adekvatan prostor i mjesto i probaćemo da u jednoj od narednih budžetskih godina predvidimo dio sredstava kao jednokratnu pomoć za izgradnju hrama. Uvijek će naići na razumijevanje kao što nailaze svi ljudi koji žive na ovim prostorima.“Kardinal Vinko Puljić u posjeti Zvorniku
Mala sala Doma omladine ispunjena do posljednjeg mejsta