Sunday, June 7#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Kazne od 500 KM za tri lica starija od 65 godina zbog kretanja i za 4 lica zbog kršenja policijskog časa


Prati novosti i na fejsbuku!

U protekla 24 časa na području Policijske uprave sankcionisano je sedam lica zbog kršenja mjera o kretanju osoba starijih od 65 godina i u vremenu policijskog časa. Prema riječima portparola policijske uprave Zvornik Miljana Bobara od juče kažnjenih zbog kršenja policijskog časa sankcionisana su četiri lica i oni će biti kažnjeni sa 500 KM.

Kazne od 500 KM za tri lica starija od 65 godina zbog kretanja i za 4 lica zbog kršenja policijskog časa
FOTO: Ilustracija

U toku jučerašnjeg dana tri lica starija od 65 godina su kažnjena zbog napuštanja svojih domova i biće sankcionisani kao i prekršioci policijskog časa sa po 500 KM.

Prema pisanju portla srpska info u toku prethodnog dana na prostoru RS-a ukupno jesankcionisano 48 građana u protekla 24 časa, a evidentirana su i dva krivična djela protiv zdravlja ljudi.

– Oko 20,45 časova, zbog osnova sumnje da se krše mjere Štaba za vanredne situacije, u Banjaluci izvršila kontrolu automobila „šervolet“ u kojem su se nalazili M.B. iz Teslića i T.R. iz Ugljevika, kojom prilikom su utvrdili da ne poštuju naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji, te da ne borave na adresama koje su navedene u Rješenju o izolaciji, izdato na graničnom prelazu Izačić od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove, nakon čega su uhapšeni. Obavješten tužilac OJT Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije – pojasnila je portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović.

Ona je dodala da je drugi slučaj zabilježen u Trebinju.

– Postupajući po operativnim saznanjima da je H.S. iz Trebinja, prekršio mjeru samoizolacije, odnosno da je isti kretao po gradu Trebinju i boravio u prostorijama „Unicredit Banke“ u Trebinju, pristupili su provjerama, gdje je utvrđeno da je isti boravio u prostorijama gore navedene banke i kretao se po gradu. Takođe je utvrđeno da je isti prelazio državnu granicu između BiH i Hrvatske dana 17. i 18. marta, iako mu je dana 16.03.2020. godine izdato Rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove, kojim se isti stavlja pod zdrastveni nadzor i kojim mu se zabranjuje kretanje, odnosno napuštanje mjesta boravka u trajanju od 14 dana Obaviješten tužilac OJT Trebinje. Policijski službenici su priveli ovo lice u službene prostorije PU Trebinje gdje je saslušan u svojstvu osumnjičenog za drivičnom djelu Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije – rekla je Miljanovićeva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Zvornicki.ba– srpska info

Podijelite nas :

loading...