Krivična prijava za “švercera” automobilima iz Zvornika

Zakonom je zabranjeno da odete u zemlje Evropske Unije, kupite polovan automobil, uvezete ga u BiH i prodate trećem licu. Mnogi građani ovo ne smatraju protivzakonskom trgovinom, ali je svaka trgovina na prostoru BiH u kojoj se ne plaća porez na promet ilegalna. Pripadnici Policijske uprave Zvornik su saopštili da su 28-godišnjem Zvorničaninu podnijeli krivičnu prijavu zbog djela “Nedozvoljena trgovina”. U saopštenju se navodi:

Krivična prijava za "švercera" automobilima iz Zvornika
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena trgovina“ protiv lica V.C. (1991) iz Zvornika.

Naime, V.C. se sumnjiči da je u periodu od 01.01.2017. godine do 31.12.2018. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, nemajući ovlaštenje za trgovinu, iz inostranstva uvezao veći broj putničkih automobila u vrijednosti od 33.447,90 KM, koja je zatim prodavao fizičkim licima na području Republike Srpske.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa nadležnim organima, nastaviće sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji u cilju otkrivanja i dokumentovanja i drugih krivičnih djela ili prekršaja iz ove oblasti.

Saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Pročitaj i ovo...
Loading...