Saturday, June 6#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Krizni štab Zvornik: Zabrana kretanja licima starijim od 65 godina, pet kazni za kršenje policijskog časa, novim prekršiteljima policijskog časa 14 dnevni karantin…


Prati novosti i na fejsbuku!

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović saopštio je danas da je lice iz Zvornika koje je testirano negativno na virus korona i da će se do isteka 14 dana nalaziti u kućnoj izolaciji. Iz izolacije je izašlo 10 lica, dok je ukupan broj lica koji su trenutno u izolaciji 814.

Krizni štab Zvornik: Zabrana kretanja licima starijim od 65 godina, pet kazni za kršenje policijskog časa, novim prekršiteljima policijskog časa 14 dnevni karantin...

Na redovnoj konferenciji za novinare gradonačelnik je istakao da se zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina uglavnom poštuje, kao i da je za nepoštovanje policijskog časa u toku vikenda kažnjena četiri lica, kaznama od pet stotina maraka po jednom licu. Onim koji prekrše mjere policijskog časa biće izrečen 14-dnevni karantin.

Gradonačelnik je pozvao sugrađane da najdisciplinovanije poštuju sve mjere i pridržavaju se preporuka.

„Svi kojima je izrečena mjera izolacije morate ostati u svojim kućama, jer virus koronu možemo pobijediti samo ukoliko budemo u potpunosti disciplinovani. Poručujem svima da budu još revnosniji u pogledu ispunjavanja preporuka nadležnih institucija, jer je mnogo lakše biti u kućnoj izolaciji nego da vas stave u šatore ili karantin koji ćemo danas najvjerovatnije uspostaviti na jednom seoskom fudbalskom stadinu u svlačionici, gdje su uslovi daleko od onih na koje ste navikli. Uslovi u ovom objektu nisu idealni i umjesto u kućama, zato što ne poštujete izrečenu mjeru samoizolacije, boravićete u tom karantinu. Zato još jednom pozivam građane, ne izlazite iz kuća, ne okupljajte se, ne krećite se u vrijeme policijskog časa. Za kršenje ovih mjera bićete sankcionisani.“

Gradonačelnik je saopštio da je u oko 80 posto stambenih zgrada završena dezinfekcija zajedničkih prostorija, te da danas biti završena i u preostalim zgradama. AD „Vodovod i komunalije“ u saradnji sa Službom profesionalne vatrogasne jedinice redovno peru ulice i vrše dezinfekciju kontejnerskih mjesta.

Očekuje se da šatorsko naselje na graničnom prelazu Šepak bude pušteno u funkciju ovih dana, možda čak danas ili sutra, i tu će biti smještena sva lica koji ulaze u našu zemlju, na period od 14 dana.

Gradonačelnik je rekao da će licima starijim od 65 godina biti omogućeno napuštanje njihovih domova u neodložnim situacijama samo uz dozvolu policije, kao i da će preko volonterskog servisa moći da dobiju broj telefona u Policijskoj upravi na koji mogu da se obrate.

Volonterski servis radi od 8 do 16 časova, a nedeljom sat duže, odnosno do 17 časova.

„Za pet dana od kako smo počeli sa radom imali smo 37 izlazaka na teren na osnovu poziva na naš broj telefona 066/013-606 za nabavku i dostavu prehrambenih namirnica i lijekova licima starijim od 60 godina – rekao je Veljo Tijanić koji je napomenuo da servis radi sa 25 aktivnih i 15 pripravnih volontera.

Vozila za dostavu, prostoriju za rad i drugu tehničku podršku volonterskom servisu obezbjeđuje Gradska uprava Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...