Zahvaljujući najzdravijem objektu brze hrane u Zvornik “DONER-DM” odnedavno možete naručiti i kućnu dostavu vaših omiljenih jela. Iz Donera preporučuju za zimske dane da u svom domu isprobate pileće medaljone, ali i kulake.

Kućna dostava kulaka (klepe) i pilećih medaljona iz DM Donera
Uvijek dostupna i ljubazna usluga

Braća Uzunić su u svom ugostiteljskom objektu DM-DONER, kako su ranije i najavili iz mjeseca u mejsec proširuju svoju ponudu. Poslije ponude tradicinionalnog bosanskog jela kulaci/klepe u Zvorniku au sada dostupni i pileći medaljoni ili u svijetu poznatiji chicken nuggets, ali na zvornički način.

Kućna dostava kulaka (klepe) i pilećih medaljona iz DM Donera
Pileći medaljoni na zvornički način
Portal Zvornicki.ba ,onima koji do sada nisu probali zvorničke kulake- klepe, preporučuje hitnu posjetu DM Doneru i kušanje ovog tradicionalnog jela, a svi koji vole kvalitetnu i ukusnu hranu iznenadit će se pozitivno pilećim medaljonima na zvornički način.

Prenosimo recept za Klepe/Kulake/Latice

Od davnina na našim prostorima je ovo jelo. Fina nadjevena tjestenina, kuhana u vodi, prelivena umakom, istančanog okusa. U zemljama našeg okruženja, pod drukčijim nazivima, ali kao da vuku korijene iz istog izvora.

Ovdje su kulaci ili vam klepe drugačije od kupovnih zaleđenih. Jufke prije razvijanja moraju biti vrlo mekane.
Ovo se tijesto pravi sa 500 gr glatkog brašna, 2 jaja, 2 žumanjka, kašičicom soli, 1.8 dcl vode, 6 kašika ulja.

Kućna dostava kulaka (klepe) i pilećih medaljona iz DM Donera
Čekaju vas u Zvorniku kod DM-Doner ili naručite

Dobro se razvija, pa se priprema nadjev od mljevene junetine ili piletine, sitno sjeckanog luka, bibera, soli i malo ulja. Malene hrpice na polovici razvaljanog tijesta, preklopaju se praznom polovicom, pa režu u četvrtaste oblike.

Na malo maslaca, kašika crvene paprike ili bijelog luka ili peršuna, pa dosta vrhnja. Ovim se klepe mogu da prelivaju.
Treba jednostavno probati. Ukoliko kod kuće nemate dovoljno vremena da pripremate kulake, možete sada iste poručiti, kao i sve vrste donera, a odnedavno i pileće medaljone na zvornički način.

U slast vam bilo!

Riječi su Mustafe Uzunića vlasnika lokala DM Doner, prvog u Zvorniku koji služi zvorničke kulake i pileće medaljone na zvornički način.

(Zvornicki.ba)