Povodom Dana opštine Mali Zvornik, LXI godišnjice od osnivanja, Klub sportskih ribolovaca „Drinsko jezero” iz Malog Zvornika, organizovalo je XX „Kup Malog Zvornika” u ulovu ribe udicom na plovak.

Kup Malog Zvornika u ulovu ribe udicom na plovak: Prva mesta Lozničanima
Učestvovalo je 45 ribolovaca iz Malog Zvornika, Loznice, Valjeva, Sremske Mitrovice, Bajine Bašte, Kosjerića i Gibarca kraj Šida u Srbiji, te Bratunca i Zvornika u Republici Srpskoj. Karakter internacionalnog takmičewa, dali su gosti iz pobratimskog udruženja ribolovaca „Igalo” iz Igala kao i takmičari iz Ribolovačkog kluba „Ljubljana” (Zveza ribiških družin Ljubljana) iz Slovenije.

Na kraju petosatnog pecanja proglašeni su pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji, kojima su dodeljeni pehari.

Kup Malog Zvornika u ulovu ribe udicom na plovak: Prva mesta Lozničanima
Najviše uspeha imali su alasi iz Loznice. Muška ekipa OO SR „Drina” iz Loznice bila je prva, drugi su bili takmičari domaćeg KSR „Drinsko jezero”, a trećeplasirana ekipa su takmičari iz SRD „Kečiga” iz Sremske Mitrovice. Pobedničku ekipu čine Mirko Pajić, Gavrilo Gavrilović i Nikola Milić.

Kup Malog Zvornika u ulovu ribe udicom na plovak: Prva mesta Lozničanima

Kod dama najuspešnija je bila ekipa OO SR „Drina” Loznica: Bobana Jović, Suada Opačić i Ljiljana Jokić, ispred ekipa Ribolovačkog kluba „Mamac” iz Loznice i domaćeg KSR „Drinsko jezero”.

Pobednici po sektorima bili su: Slaviša Pavlović (RD iz Ljubljane), u prvom, Đorđe Jovanović, u drugom i Duško Anđušić (SRD „Kečiga”) u trećem sektoru, dok je pobednik staze bio Đorđe Jovanović, predsednik KSR „Drinsko jezero” iz Malog Zvornika.
Tradicija organizovanja kupa sportskih ribolovaca u Malom Zvorniku, kao vida društveno-sportskih aktivnosti, datira još od sedamdesetih godina prošlog veka.