„Lepotica i zver(ka)“ najbolja predstava na festivalu „Zvono“

Predstava “Lepotica i zver/ka/” Trsteničkog pozorišta-Dječija scena, proglašena je za najbolju predstavu VII Međunarodnog festivala dječijeg pozorišta „ Zvono“ . Za najboljeg reditelja festivala proglašen je njen režiser i autor teksta Miloš Milošević Šika,“. Obrazlažući ovu odluku predsjednik žirija Zoran Grujić rekao je da je predstava „Lepotica i zver/ka/“ vešto urađena rukom reditealja i pisca teksta Miloša Miloševića Šike, dok su svi pozorišni elemanti u njoj prava bajka i čarolija za decu.

„Lepotica i zver(ka)“ najbolja predstava na festivalu „Zvono“

Grujić, koji je i gumac i reditelj u Kulturno umjetničkom društvu „Karadžić“ iz Loznice, istakao je da je pored toga nagrađena predstava imala odlične kostime, izvrsnu scenografiju, te da je kompletan ansambl dao maksimum u toj priči.

Najboljim glumcem festivala proglašen je Tadija Radivojević iz predstave „Lepotica i zver/ka/“ za ulogu dvorske lude, dok je najbolja glumica Anja Aleksić za ulogu Ele u predstavi „Jače od čarolije“ dobojskog „Pozorištanceta“.

Pohvala za glumačko ostavrnje dodijeljena je našem sugrađaninu Đorđu Saviću za ulogu sluge u predstavi „Svinjareva tajna“ Zvorničkog dramskog pozorišta, dok je posebna pohvala pripala Miri Stanišev za tekst predstave „Jače od čarolije“ „Pozorištanceta“ iz Doboja.

Predstava „Lepotica i zver/ka/ pobrala i nagradu za najbolju kostimografija koja je dodijeljena Jeleni Jović, te za najbolju scenografiju koje su dodjeljene Vasiliju Petroviću i Milojici Šerkularcu.

Nagrada za najbolju originalnu muziku dodijeljena je Iliju Rajkoviću za predstvau „Šumska bajka“ Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ – Dečija scena iz Malog Crnića.

Nagrada za Najbolju kolektivnu glumačku igru Opštinskom amaterskom pozorištu “Branislav Nušić” malo Crniće dok je nagrada za najbolji scenski govor pripala Zvorničkom dramskom pozorištu za predstavu “ Svinjareva tajna “.

(radio osvit)

Pročitaj i ovo...
Loading...