Loznica: Psi lutalice izujedali desetogodišnjeg dječaka i ženu koja je branila napadnutu djecu

U nemilom događaju od subote uveče, kada su dva psa napala decu u gimnazijskom dvorištu i izujedala desetogodišnjeg dečaka, povređena je i jedna žena, radnica obližnje pekare. Prema svedočenju čoveka koji je, posle susreta sa uplašenom decom i povicima da im je druga napao pas, uleteo u dvorište, povređenom dečaku ona je hrabro pomogla.

Loznica: Psi lutalice izujedali desetogodišnjeg dječaka i ženu koja je branila napadnutu djecu

– Utrčala je u dvorište i branila dečaka kao da je njeno dete. Uhvatila je psa kako bi ga odvojila od dečaka i u toj borbi je i ona povređena – rekao nam je on.

Lozničke novosti su razgovarale sa njom, ali ona nije želela da se njeno ime spominje. Potvrdila je da je jedan pas i nju ugrizao i da se nalazi na bolovanju.

– Najvažnije je da je dete spaseno, nema potrebe za mojim pojavljivanjem u medijima. Samo da dete bude dobro, živo i zdravo i da se što pre oporavi. Pravi junak je bio dečko koji je prvi utrčao u dvorište i gađao psa stolicom, a drugoga je stalno terao od deteta, iako je pas nasrtao i na njega. Da njega nije bilo, ko zna kako bi se sve završilo. Svak čast tom dečku, on je posle svega kolima povređeno dete i mene odvezao do bolnice – priča hrabra sugrađanka.

LN su razgovarale i sa dečakovim ocem Milojkom Jovanovićem koji je potvrdio da njegov sin ima više ujeda po telu, rukama, nogama, ramenu.

– Moj sin je u bolnici. Lekari su ga zbrinuli, prima terapiju, ušivali su mu rane na potkolenicama. Znam da je povređena i žena iz pekare koja je pomogla mom detetu i mnogo joj hvala. Samo da bude sve u redu sa detetom. Inače, čuo sam da ovo nije prvi put da ovi psi prave probleme. Trebalo je to vlasnik da ima u vidu i da ih drži pod kontrolom u nekom kavezu. Lepo je imati pse, to su živa bića, ali mora se o njima voditi računa i ima tu mnogo detalja koje treba ispuniti. Inače, videću šta pravno može da se preduzme jer, ako se ništa ne uradi, ovako nešto će se ponoviti. Ovo treba da bude slučaj koji će sve vlasnike pasa opomenuti da imaju veliku odgovornost i da će, ukoliko ne postupaju onako kako treba, biti kažnjeni – rekao je on za portal LN.

Dečak je, kako nam je potvrđeno iz lozničke bolnice, u dobrom opštem stanju i prima odgovarajuću terapiju.

Inače, kako je danas (29. jul) potvrdio direktor KJP ’’Naš dom’’ Janko Aleksić, ekipa ovoga preduzeća je u pratnji policije dva psa našla kod njihovog vlasnika i oni se trenutno nalaze na posmatranju u veterinarskoj stanici preduzeća.

(Loznicke novosti)

Pročitaj i ovo...
Loading...