Dvadesetogodišnji Jovan Vićić stigao je na početku sezone u FK Drina Zvornik na posudbu iz Crvene Zvezde Beograd. Početak sezone odmah je pokazao kvalitet koji posjeduje metar i devedeset centimetara visoki Lozničanin na golu Drine.

Lozničanin Jovan Vićić na golu Drine ulijeva sigurnost za vrh tabele
PRIPREME FUDBALERA CRVENE ZVEZDE – Jovan Vicic na prvom treningu.
TERME CATEZ, 16.06.2015.

Omladinski reprezentativac Srbije prošao je sve omladinske selekcije Crvene Zvezde i u Drini ovu sezonu skuplja neophodno iskustvo. U nekoliko utakmica koje je Drina odigrala imao je ključnu ulogu spasivši svojim nevjerovatnim intervencijama gol Drine i čuvajući time prednost ili nerješen rezultat.

Drina u subotu gostuje kod lidera prve lige Republike Srpske u Etno selu Stanišić kod FK Zvijezde 09 u okviru dvanaestog kola prvenstva. Zvijezda 09 ima dva boda više od Drine i Rudar Prijedora.

Povodom gostovanja i utakmice za lidersku poziciju razgovarali smo sa golmanom Jovanom VIćićem:

Kako je Vićić postao golman?

Počeo sam kao klinac, deda me je uveo u sportske vode da me izvede na pravi put. Treniranje i talenat su uskoro isplivali i pozvan sam za selekciju zapadne Srbije, gde sam se dobro pokazao i dobio poziv za kamp reprezentacije Srbije u Karatasu.
Tada fudbal postaje ozbiljan?

Tada sam shvatio da mogu da spojim lepo i korisno i tada već odlučio da mi to bude neki put u životu. Uskoro sam dobio poziv od Crvene Zvezde sa kojom sam isao na par inostranih turnira i po završetku osnovne škole u Banja Koviljai sam prešao u omladinske kategorije Zvezde.

Lozničanin Jovan Vićić na golu Drine ulijeva sigurnost za vrh tabele
Jovan Vicic

Tamo sam počeo čozbiljno da se razvijam kao golman,zasluzio profesionalni ugovor i tako je fudbal postao moj posao.

Put do Drine?

Kada sam potpisao ugovoor nisam još bio spreman da stanem na gol prvog tima, pa su čelnici kluba i trener golmana Srđan Maksimović odlučili da dok ne stasam odem na pozajmicu i tamo dobijem svoju šansu.

U GSP Poletu, Kolubari i Bežaniji dobio sam određene minute i bio spreman da konkurišem za mesto na golu, međutim stručni štab se promenio, odlučili su da dovedu iskusnog golmana i ja sam odlučio da promeni sredinu.

Na poziv Drine, kluba sa velikim respektom u bosanskom fudbalu nisam puno razmišljao i odlučio sam da potpišem ugovor o pozajmici na 6 meseci.
Kako je igrati u Drini?

Kao što sam jedno prilikom izjavio, ovde se osećam odlično, ovaj tim ima srce i odličnu atmosferu. To sve doprinosi odličnim rezultatim jer atmosfera u ekipi je jako bitna. Profesionalni ugovor u Zvezdi mi ističe na leto 2018., odličnim partijama ovde u Drini pokazao sam i čelnicima Zvezde i da sam spreman da stanem na gol tako velikog kluba i nadam se da cu dobiti šansu u skorije vreme.

Stanišići u subotu, utakmica za prvo mjesto?

Lozničanin Jovan Vićić na golu Drine ulijeva sigurnost za vrh tabele

Idemo rasterećeno u Stanišiće, oni imaju veći pritisak od nas jer igraju na domaćem terenu, naravno da očekujem da dođemo nazad sa bodovima i daćemo sve od sebe da ispunimo cilj.

Mnogi tvrde da si Drinu više puta spasio i sačuvao prednost koju su stekli u toku utakmice, Drina je klub sa najmanje primljenih golova uz Zvezdu u šampionatu, kako se osjećaš zbog svega toga?

Osećam se lepo zbog svih pohvala, imponuje mi, ali hoću i moram da kažem da smo svi zajedno, odličnom igrom i borbenošću doprineli ovolikom broju bodova i pokazali ljudima koji prate Drinu da Drina i dalje pripada vrhu  fudbala Bosne i Hercegovine.

Najiskrenije se nadam da će se ljudi u Zvorniku angažovati više i da će uslediti neka konkretna finansijska pomoć, kako bi u drugoj polusezoni mogli ozbiljno da konkurišemo za prvo mesto i Premijer ligu BH jer to ovaj grad, kraj i ova ekipa tako dobrih momaka i drugara zasigurno zaslužuje.

Rekao nam je Vićić u kratkom razgovoru sa ovim primjerenim dvadesetogodišnjakom.

(Zvornicki.ba)