Nekoliko stotina lovaca iz Zvornika okupilo se u Kiseljaku, kako bi se sezona lova svečano i otvorila. O važnosti lovaca i lovačkih udruženja na području Zvornika govori i prisustvo Zorana Stevanovića, prvog čovjeka grada Zvornik.

LU ”Soko” Kozluk: Otvorena lovna sezona, tri stotine lovaca na jednom mjestu

Grad Zvornik  ima dva lovačka udruženja. Lovačko udruženje ”Soko” iz Kozluka gazduje na oko 15000 hektara lovišta i ima 308 članova.

Već tradicionalno u ovom lovačkom udruženju se organizuje zajedničko otvaranje jesenje lovne sezone u različitim lovačkim sekcijama. Domaćini za ovogodišnje druženje su bili lovci iz Kiseljaka, a na zbornom mjestu 13.oktobra okupilo se par stotina lovaca.

Bilo je i gostiju iz okolnih lovačkih udruženja, iz Srbije te iz Federacije BiH. Nakon pozdravnog govora i rasporeda lovaca, lovci su se uputili u lovište a ekipa kuvara je užurbano pripremala ručak za sve prisutne. Okretao se i bik na ražnju. Oko podneva  na zborno mjesto gdje je bio postavljen šator pristizali su umorni lovci. Muzika uživo je već pravila dobru atmosferu a nakon što je poslužen ručak predsjednik udruženja sa saradnicima uručio je zahvalnice i priznanja određenom broju lovaca.Pomenuo bi da je na ovom lovačkom slavlju bio prisutan i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji je takođe primio priznanje kao znak odlične saradnje.

I na kraju pomenuo bi da su lovci Sokola ove godine hranili i čuvali divljač u lovištu. Uneseni su fazani i zec u lovište, nabavljena je kamena so. Gest vrijedan pomena je i donacija cjelokupnog uroda kukuruza sa 7 dunuma od njihovog člana Ragiba Zahirovića iz Skočića koji će biti uskladišten i korišćen za zimsku prehranu divljači.

Miladin Božić

(lovcirs.com)