Na sjednici Predsjedništva DNS-a koja je danas održana u Banjaluci iz stranke je isključeno pet poslanika ove stranke među njima i Zvorničanku Spomenku Stevanović.

Zvornički DNS traži poništavanje odluke o smjeni Čubrilovića
Zvornički DNS na velikom iskušenju

Marko Pavić lider DNS-a je novinarima izjavio da su isključeni poslanici donosili odluke i djelovali mimo onih odluka koje su donijeli organi stranke, i da su zato sankcionisani. Pavić je rekao da će razgovarati sa koalicionim partnerima, ali i sa isključenim članovima DNS-a.

On je dodao da će biti raspušten banjalučki Regionalni odbor DNS-a čiji je Ćopić predsjednik, a da će njegov novi predsjednik biti Stanko Stanić, bivši rektor Univerziteta u Banjaluci. Predsedništvo DNS danas je isključilo iz stranke Nedeljka Čubrilovića, koji je prvo smjenjen sa mjesta zamjenika predsjednika stranke.

Sjednicu Predsjedništva DNS-a napustila je poslanica Spomenka Stevanović, koja je danas takođe isključena iz DNS sa poslanicima Milanom Dakićem i Spomenkom Stojanovićem. Oni su isključeni iz stranke iz razloga što su u Narodnoj skupštini predložili Čubrilovića za predsjednika Parlamenta, iako je odluka stranke bila da njihov kandidat bude Duško Ivić.

Damir Ćopić je isključen iz stranke zato što je otvoreno iznosio stavove nakon smjene Čubrilovića i bio protiv takve odluke DNS-a. Spomenka Stevanović je novinarima najavila e da će se isključeni članovi žaliti na odluku Predsjedništva stranke, i da će konačni sud o tome dati Glavni odbor.

Stevanovićeva vjeruje da će je Glavni odbor poništiti odluku predsednika stranke Marka Pavića.

(Nezavisne/Zvornicki)