Maturanti, profesori i direktor TŠC Karakaj darovali krv

U Tehničkom školskom centru Zvornik danas je oko 60 učenika i 10 profesora uključujići i direktora Gorana Grujića darovalo krv.

Maturanti, profesori i direktor TŠC Karakaj darovali krv

„Ovo je tradicionalna akcija darivanja krvi na koju se svake godine odazove veliki broj maturanata i profesora“, rekao je direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić. On je istakao da je motiv ove akcije, pored dobrovoljnog davanja krvi, solidarnost učenika da učestvuju u ovakvim i sličnim humanim akcijama i pomognu onima kojima je potrebna krv.

krv text

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik Danojka Mićić istakla je da se u ovoj školi već petu godinu organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi. „Cilj akcije je da se obezbjede dovoljne količine krvi, kao i da se mladi aktivno uključuju u ovu humanu aktivnost“, rekla je Mićićeva.

Predstavnik Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske-Odsjek Zvornik Vladimir Dražić istakao je da je stanje sa zalihama krvi poslije zimskih praznika uvijek problematično. „S proljećem kreću akcije dobrovoljnog darivanja krvi u obrazovnim i drugim ustanovama te preduzećima kako bi se stanje popravilo, a jedna u nizu ovih akcije je svakako i ova u Tehničkom školskom centru“, rekao je Dražić.

Maturant TŠC-a Miloš Terzić je rekao da svake godine učestvuje u ovoj akciji i smatra da je uvjek dobro darivati krv pomoći drugima. Mišljenja je da ovakve akcije treba organizovati dva puta godišnje.

Akciju dobrovoljnog darivanja krvi u TŠC organizovala je Gradska organizacija Crvenog  krsta Zvornik. Iz organizacije je najavljena i slična akcija u aprilu mjesecu u SC „Petar Kočić“ Zvornik.

(Radioosvit)

Pročitaj i ovo...
Loading...