Mirzet Mustafić podnio ostavku! Da li će ga ostavkama sljediti predsjednik FK Drina Zvornik i ostali članovi uprave zvorničkog drugoligaša

Juče se putem facebook stranice oglasio Mirzet Mustafić podnijevši ostavku na funkciju člana Upravnog odbora FK Drina Zvornik. Nakon grozne sezone i ispadanja iz društva prvoligaša Prve lige Republike Srpske (koja je u suštini druga državna liga, što znači da je Drina stekla status trećeligaša) Mirzet Mustafić je prvi koji se sjetio podnijeti ostavku na mjesto člana Uprave novopečenog drugoligaša/trećeligaša FK Drina Zvornik. On je to uradio putem facebook stranice koju vodi po ranijoj odluci Uprave kluba.

mirzetova stranica

Prema nezvaničnim informacijama i ostali članovi Uprave Drine na čelu sa Mićom Jevtić razmišljaju da učine moralni potez  kao i Mirzet Mustafići podnesu ostavke. Podsjećamo da je dva kola prije kraja prvenstva održana redovna Skupština FK Drina Zvornik na kojoj su usvojeni svi izvještaji, s tim da je Skupština održana bez najave i mogućnosti da svi novinari i mediji iz Zvornika istoj budu prisutni (niko od portala iz grada Zvornika nije dobio dopis, obavještenje ili poziv da bude prisutan).

Bruka da grad koji ima više od pedeset hiljada stanovnika nema više ni fudbalskog prvoligađa/drugoligaša vjerovatno neće proći bez posljedica. Snovi i realnost Premijer lige trenutno za Zvorničane izgledaju kao davna prošlost.

Posljednja nada je Mirko Milošević, član Fudbalskog saveza RS koji je Drinu mnogo puta do sada spašavao iz teških situacija u kojima se više nego često u prošlosti nalazila.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...